Gadgets

Amazon brygger på en Alexa-robot til hjemmet

Amazons næste store satsning bliver en Alexa-robot med navnet Vesta. Robotten har hjul og kan styres via stemmekommandoer.

For ti år siden lancerede Amazon sin Kindle ebogslæser. For fire år siden rullede selskabet sine Echo-højttalere på markedet. Nu hævder flere medier, at Jeff Bezos og kompagni arbejder på en ny stor satsning: En Alexa-robot til hjemmet. Robotten, der lige nu lystrer navnet Vesta, har hjul og vil kunne styres ved hjælp af Alexa-kommandoer, melder nyhedstjenesten Bloomberg.

Vesta udvikles af Lab126, der også er ansvarlig for udviklingen af Echo-højttalerne, Fire TV og de lidet populære Fire Tablets og Fire Phone. Udviklingen af robotten er så langt fremme, at Amazon forventede at præsentere den for offentligheden allerede i år – og i de seneste måneder har Amazon flyttet specialister fra andre afdelinger for at arbejde på Vesta. Kilder siger dog til nyhedstjenesten, at robotten endnu ikke er klar til masseproduktion.

Det er uvist præcis hvilke opgaver en Alexa-robot kan udføre. Kilder, der kender til projektet, fortæller at Vesta bliver en form for mobil Alexa, der kan følge brugeren rundt i de dele af hjemmet, hvor der ikke er installeret Echo-enheder. Prototyperne skulle ifølge kilderne være omkring en meter høje og navigere rundt ved hjælp af en række kameraer. I en intern demo har en ingeniør hidkaldt Vespa med stemmen.

Amazon har officielt intet sagt om projektet, men sidste år postede Jeff Bezos et billede på Instagram, hvor en Echo-højttaler var trapet fast på en Roomba-robotstøvsuger. Billedrt var ledsaget af teksten: ”Fandt denne på stuegulvet da jeg kom hjem. Ved ingenting”.

En ny og bedre Echo

Bloomberg skriver også, at Amazon har en ny og bedre udgave af Echo på samlebåndet. Højttaleren kommer på markedet til næste år og skulle indeholde flere højttalerenheder i forsøget på at forbedre lydkvaliteten – et af de punkter, hvor Echo-enhederne har fået hug. Til at understøtte den forbedrede højttaler vil Amazon også lancere en high-fidelity udgave af sin musiktjeneste, hævder rygterne. Der går også seje rygter om at Amazon arbejder på et sæt true wireless-hovedtelefoner, der skal konkurrere mod bl.a. AirPods.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.