Pixel
Transport

Analytiker: Apple Car kommer i 2023-2025

Spåkuglen er virkelig blevet gnubbet grundigt i Ming-Chi Kuos nyeste forudsigelser om Apple Car

I tech-verdenen er det en dårligt bevaret hemmelighed at Apple arbejder på en bil. Project Titan, som projektet hedder internt i Apple har været offentligt kendt i flere år – vi skrev allerede om det tilbage i 2015 – men de første rygter dukkede op i 2014. Siden da har der været masser af rygter om projektet, der skulle være udviklingen af en helt selvkørende bil. Og nu byder den mest kendte Apple analytiker Ming-Chi Kuo altså ind med en forudsigelse: Apple Car bliver lanceret et sted imellem 2023 og 2025.

Over 1000 medarbejdere

Project Titan har været på strandhugst både internt i Apple og hos konkurrenterne og har nu over 1000 medarbejdere. Det er formentlig en af grundene til, at det er meget svært at holde projektet hemmeligt. Flere medarbejdere er hyret fra det, der i fremtiden kunne være en konkurrent, nemlig Tesla. I årene siden 2014 har der dog været skiftende ledelse på Titan, og rygterne har svirret om alt fra at Apple ville droppe projektet til at det udelukkende ville være en softwareløsning. Men Kuo mener altså, at det er realistisk at produktet i sidste ende bliver en “rigtig” selvkørende bil.

Moden til forandring

I analysen hævder Kuo, at bilbranchen lige nu er på tærsklen til at blive omvæltet grundigt fordi teknologien udvikler sig meget stærkt. Han sammenligner bilbranchen med telefonbranchen, som tilbage i 2007 også var midt i en omvæltning, som Apple udnyttede til at komme ind på markedet med iPhone. Han hævder også, at hvis Apple får en succesfuld lancering af Apple Car vil det bringe firmaets markedsværdi op på to trillioner dollars – den har nyligt rundet den første trillion.