×
ElbilerTophistorie

Apple Car skal bygges på Hyundais E-GMP platform

Pålidelig analytiker hævder i sin seneste rapport, at den kommende Apple Car vil være baseret på Hyundais nye E-GMP platform til elbiler.

Den sædvanligvis temmelig pålidelige analytiker Ming-Chi Kuo gav mandag en opdatering omkring Apples kommende elbil, kaldet Apple Car. Han fortæller, at Apple og Hyundai vil arbejde tæt sammen om den første model, der på sigt kan lede til nye biler, produceret af General Motors og PSA Group i henholdsvis USA og Europa.

I opdateringen fortæller han også, at bilen vil være baseret på Hyundais E-GMP platform, der blev præsenteret i december måned. Samme platform, som de syv kommede EV-elbiler fra Hyundai-ejede Kia skal bygges over. Det bliver i øvrigt også Kias fabrikker, der skal bygge den første Apple Car.

E-GMP er en dedikeret platform til elbiler. Det er en forholdsvis ambitiøs platform, med en lang akselafstand, der kan håndtere biler med en længde på mellem tre og fem meter. Altså både hatchback/sedan-modeller og SUV’er.

Platformen er designet til baghjulstræk a la Volkswagens MEB-platform (ID.3), men den kan også udrustes med motor foran til firehjulstræk.

Lynhurtig opladning

Det mest interessante er dog, at E-GMP har et 800 volt elsystem. Det har p.t. kun elbiler fra Jaguar og Audi, mens alle øvrige må ‘nøjes’ med et 400 volt system. Med en teoretisk effekt på op til 240 kW gør det, at bilen kan oplades rasende hurtigt. Ifølge Hyundai op til 80 procent på 18 minutter. Bilens batteripakke kan levere en rækkevidde på “over 500 kilometer”.

En anden interessant detalje ved E-GMP er, at den er designet til at strømmen også kan løbe ud af bilen. Den kan eksempelvis oplade en anden elbil eller endda drive et fladskærms-tv. En detalje, som Hyundai fokuserer meget på, med deres kommede Ioniq 5-model.

Kommer tidligst i 2025

Ifølge Ming-Chi Kuo skal vi dog ikke forvente at se biler med æblelogoet på vejene i nærmeste fremtid. Han regner med, at den tidligst kommer på markedet i 2025 – og at den første model bliver en top-specket og forholdsvis dyr bil.

Bliver den første model en succes, vil Apple sandsynligvis producere yderligere modeller i samarbejde med General Motors og PSA Group (Citroën, Peugeot og Opel).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.