×
Elbiler

Android Auto flytter ind i Toyotas biler

Nu kan du snart få både Google Maps og Google Assistant i din Toyota. Japanerne har opgivet modstanden mod Andoid Auto og Apples CarPlay.

Fans af Android Auto kan godt begynde at glæde sig. Den japanske bilfabrikant har meddelt, at Googles bil-dashboard kommer til nuværende og fremtidige bilmodeller. Toyota har ellers længe “holdt stand” mod både Android Auto og Apples CarPlay.

Beslutningen er blevet meldt ud på Chicago Auto Show og Toyota fortæller, at Android Auto i første omgang kommer til seks modeller, hvoraf Aygo og Yaris bliver de første:

  • Aygo 2018
  • Yaris (kun Europa) 2019
  • 4Runner 2020
  • Sequoia 2020
  • Tacoma 2020
  • Tundra 2020

Toyota har været voldsomt forbeholden med at lukke tredjepartssoftware ind i sine biler. I slutningen af 2016 gik japanerne endda i en alliance med amerikanske Ford om at holde Google og Apple ude af bilerne. Et projekt, der har vist sig mere end svært, da integrationen af de biltilpassede underholdningssystemer har spredt sig blandt konkurrenterne.

Toyota begyndte allerede sidste år at integrere Apples CarPlay i sin biler.

Hvad er Android Auto?

… en mobil app, der er udviklet af Google og skabt til at flytte funktioner fra Android-telefoner ind i bilernes underholdningsystemer. Det er Googles modsvar til Apples CarPlay. Når en Android-telefon tilsluttes, vises navigation (via Google Maps), musikafspilning, telefonfunktioner (opkald, beskeder), Google-søgninger m.m. på skærmen i bilen. Hvis skærmen vel at mærke er kompatibel.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.