×
ElbilerTophistorie

Android Automotive går dybere i bilen – Volvo er først

Volvo bliver først med stemmestyring via Google Home-systemet og Youtube i bilen. Android Automotive integreres nu endnu dybere i bilerne.

Volvo Cars var blandt de første bilproducenter, der favnede Android Automotive-styresystemet og det kommer dem nu til gode. Det bliver nemlig det svensk-kinesiske bilmærke, der kommer først med en endnu dybere integration af Automotive i bilens systemer.

Det betyder blandt andet, at Volvo-ejere kan stemmestyre funktioner i deres bil via Google Assistant på deres hjemme- og mobilenheder. Ligesom Youtube-videostreaming er på vej til alle Volvo-modeller.

Ved at parre Volvo-bilen med en Google-konto kan man tale direkte med Google i bilen og fjernstyre en række funktioner. Blandt andet opvarmning af bilen på en kold vinterdag eller låsning af bilen. Planlagte funktioner indbefatter opladningsplanlægning, som blandt andet gør det muligt at indstille opladningstimere. Så kan bilen altid oplades under de mest optimale forhold. 

– Vi var den første bilproducent, der indførte Google-teknologi og -tjenester i vores biler, og vi ser nu frem til at blive de første, der gennemfører fuld integration med Google Assistant-enheder. Det giver kunderne mulighed for nemt og sikkert at betjene deres bil hjemmefra eller på farten ved hjælp af enhver personlig enhed, der har Google Assistant, fortæller Henrik Green, teknologichef hos Volvo Cars.

De mere følsomme kommandoer, som f.eks. oplåsning af bilen, er sikret via en tofaktor-godkendelsesproces. Så kan kun de rette personer kan få adgang til den rette information på det rette tidspunkt, fortæller Volvo. De har lavet en video, der viser mulighederne med stemmestyring og Android Automotive. Den kan ses herunder.

Kan streame fra Youtube

YouTube-videostreaming er desuden på vej til alle Volvo-modeller med indbygget Google infotainment, fortæller selskabet.

Ud over videoafspilning annoncerer Volvo Cars og Google i dag, at kunderne snart vil kunne downloade navigationsapps som Sygic og Flitsmeister, opladningsapps som Chargepoint og Plugshare og parkeringsapps som SpotHero og ParkWhiz i de områder, hvor de er tilgængelige. Volvo Cars tilbyder allerede nu EasyPark app’en i alle biler med Google Infotainment systemet.

– Med YouTube og andre store streamingtjenester, der er på vej, kan vores kunder nyde deres ladestop i stedet for at opleve det som et irritationsmoment og dermed gøre elbil-ejerskabet en smule mere behageligt og nemmere. Bilen er et fantastisk sted at nyde video og lyd, så jeg ville ikke blive overrasket, hvis det betyder, at folk bruger mere tid i deres Volvoer, selv når de ikke kører nogen steder, fortæller  Henrik Green.

Android Automotive

Af sikkerhedshensyn er afspilning af videoer kun muligt, mens bilen holder stille.

Integrationen af de nye funktioner vil i de kommende måneder gradvist blive gjort tilgængelig i alle Volvo-modeller med et Android-styret infotainment, som er koblet til en Volvo Cars-app og en Google Assistant-enhed. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.