×
Gadgets

Android M skal fordoble batterilevetiden

I aftes dansk tid viste Google den kommende udgave af Android frem på sin udviklermesse Google I/O. Og den lader til at være en god nyhed for os brugere. For selv om der endnu ikke er lavet voldsomt meget om i det visuelle på operativsystemet, så rives og indstilles der i stor stil på stængerne under kølerhjelmen.

En af de store nyheder i Android M – det forventes at komme til at hedde Android Milkshake – er strømstyringssystemet Doze. Doze bruger enhedens sensorer til at vurdere om enheden bruges eller ej, og justerer automatisk baggrundsprocessorne i Android efter det.

Hvis din smartphone f.eks. ligger på et bord mens du ser en film, vil Android M automatisk lade være med at opdatere andre apps i baggrunden, for at spare på strømmen. Google forventer at Doze kan fordoble standby-levetiden på mobilen.

Android Pay
Google har lavet en direkte konkurrent til Apple Pay. For forbrugeren vil den fungere på samme måde som på Apple Pay: Telefonen skal bare placeres i nærheden af en trådløs betalingsterminal. Google bygger også standardsoftware til en fingeraftryksscanner ind i Android M. Tidligere har producenterne måttet bygge deres eget system ovenpå Android.

Android Milkshake udsendes til forbrugerne i årets tredje kvartal.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.