×
TeknologiTophistorie

Banker skal åbne for dankortet til Apple Pay

Nets indfører nu krav om, at banker skal gøre det muligt at bruge dankortet sammen med Apple Pay og Google Pay.

Der er langt mellem banker, der tilbyder at knytte dankortet til mobile betalingsløsninger som Apple Pay. Faktisk er det udelukkende Dansk Bank, der tilbyder den mulighed. Men det skal der laves om på. Nets indfører nemlig krav om, at bankerne skal åbne for dankortet til Apple Pay.

Det gør de, fordi dankortet de senere år har haft det mere end almindelig svært i konkurrencen mod udenlandske løsninger som Visa og Mastercard.

– En stadig stigende del af betalingerne i Danmark sker i dag via mobilen. Så vi ser det som en naturlig del af udviklingen af Dankort, at det bliver tilgængelig i eksempelvis Apple Pay, siger Esben Torpe-Jørgensen, der er direktør for Dankort hos Nets, til FinansWatch

Arbejdernes Landsbank er, ifølge mediet, allerede gået i gang med at implementere dankortet i mobile betalingsløsninger.

Godt for forbrugerne

Hvad de færreste danskere ved, er, at det er væsentlig billigere for butikkerne – og i sidste ende forbrugerne – at modtage betalinger via dankortet. Samtidig er omkostningerne til indløsning af internationale kort (Visa og MasterCard) stigende.

“Alene regningen til butikkerne estimeres af det engelske konsulenthus CMPSI at løbe op i cirka 530 millioner kroner årligt, hvis Dankort afvikles. Cirka 70 procent af den regning vurderes direkte at ville ramme forbrugerne,” skrives der i et debatindlæg. Det er skrevet af Henrik Hyltoft, vicedirektør, Dansk Erhverv, og Uffe Rabe Krag, politisk chef, Forbrugerrådet Tænk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.