BærbarePC'erTophistorie

Anmeldelse: HP Omen 15

I denne test tager vi et kig på en kraftig gaming laptop fra HP, ved navn Omen 15.

Det bugner med gaming-laptops på markedet, hvilket kan gøre valget lidt svært. HP Omen 15 er et eksempel på en bærbar i den lidt højere ende, både pris- og ydelsesmæssigt.

Computeren er fra HP’s gaming brand “Omen”, der konkurrer mod alle de andre spillere på markedet. Modsat nogle gaming laptops fra andre producenter, har HP Omen 15 et forholdsvist minimalistisk og nedtonet design, hvilket nogle personer måske vil foretrække.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Relativt minimalistisk design

Computeren er fra HP’s gaming brand “Omen”, men på trods af dette, skriger designet ikke af gaming. Det eneste der måske vækker en smule opmærksomhed, er Omen-logoet på toppen udført i en form for holo/spejleffekt.

Skærmen er i den meget gode ende, med et godt IPS-panel som rummer 100 procent af DCI-P3 farvespektrummet. 165 Hz kombineret med den lave responstid på 3ms, giver en fed og flydende oplevelse når der games, men også når man navigerer rundt og scroller. Lysstyrken på 300 nits er tilstrækkelig i de fleste scenarier, men på en solskinsrig dag, kan det godt knibe lidt med at se hvad der sker på skærmen, især ved mørkt/sort indhold.

Højttalerne producerer fin diskant, men der mangler noget mere fylde og dybde (bas). Et headset er uden tvivl at foretrække til gaming.

Tastaturet har 26 tasters rollover og hurtig respons, samt en fin taktil fornemmelse. Layoutet/designet er dog lidt utraditionelt, hvilket godt kan kræve lidt tilvænning. Tænd/sluk knappen er eksempelvis placeret lige ved siden af delete og backspace. Enter-knappen er desuden forholdsvis lille. Til de mørke dage er der heldigvis hvidt lys i tastaturet, der kan tændes og slukkes (dog kun et niveau).


Efter min mening er der lidt for meget spildplads, hvor der sagtens kunne have været plads til en numpad. Alt i alt er det et fint tastatur til gaming, som godt kan kræve lidt tilvænning, grundet layoutet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byggekvaliteten føles også som okay, dog er der brugt en del plastik, hvor jeg måske havde ønsket noget mere aluminium, specielt når man tager den høje pris i betragtning.

Gaming

Gaming går flydende og smurt takket være den stærke Ryzen 5900HX processor, et RTX 3070 grafikkort og skærmen på 165 Hz med den lave responstid. Computeren bliver okay varm på tastaturet under belastning, men ikke noget alarmerende.

Under et spil Overwatch med indstillinger sat til Ultra 1440P, var der ikke problemer med at holde fps’en på de 165 (med undtagelse af små dyk under store fights.

I Far Cry 6 klarede Omen sig også fornuftigt, med i gennemsnit 66 fps på high settings 1440P. Med DXR (DirectX Raytracing) Reflections + Shadows slået til, lå fps’en på 55 i gennemsnit, dog med et dyk ned til 32 fps. Testen blev udført i spillets indbyggede benchmark. Se resultaterne herunder:

Artiklen fortsætter efter annoncen
  • Ultra – 1440P (ingen DXR): 49 fps avg, 55 fps max, 44 fps min.
  • High – 1440P (ingen DXR): 67 fps avg, 75 fps, max, 59 fps min.
  • High – 1440P (DXR Reflections + Shadows): 55 fps avg, 96 fps max, 32 fps min.
  • High – 1080P (ingen DXR): 80 fps avg, 94 fps max, 63 fps min.

Temperaturen på henholdsvis grafikkortet toppede på 77°C mens processoren ramte 97°C, hvilket ikke er helt optimalt og resulterer i lidt thermal throttling. Blæserne kan desuden godt larme en del når computeren bliver belastet.

Testen er primært foregået med blæserhastigheden sat til auto, men der også mulighed for at justere hastigheden manuelt, i programmet OMEN Gaming Hub. Skruer man lidt op for blæserstyrken kan man få temperaturen længere ned, på bekostning af mere støj.

Generelt set er ydelsen god, men jeg kunne jeg godt ønske mig et mere effektivt kølesystem, med mindre blæserstøj.

Specifikationer:
Model: HP OMEN Laptop 15-en1845no
CPU: AMD Ryzen 9 5900HX processor (op til 4,6 GHz – 8 kerner og 16 tråde)
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3070 8GB med Max-Q design
RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz
Lager: 1 TB NVME M.2 SSD-lager
Skærm: 15,6″ QHD skærm (2560 x 1440), 165 Hz, 3 ms responstid, IPS, refleksfri, 300 nits, 100 % DCI-P3
Batteri: 70,9-Wh batteri
Vægt: 2,5 kg

iNPUT mener …

Med en vejledende pris på 14.999 kroner er vi i den høje ende hvad angår pris, men også ydelse, når det kommer til gaming laptops. Skærmen på 15,6” med en QHD-opløsning fremviser gode farver, og takket være en hurtig opdateringsfrekvens på 165 Hz, sker alt flydende.

Det eneste større minus er som sådan prisen, idet der findes alternativer til færre penge. Kølesystemet og blæserstøj kunne også godt forbedres.

HP Omen 15 er et oplagt valg hvis du ofte tager din laptop med rundt omkring og har brug for solid ydelse, til hvad enten det er gaming, redigering eller noget tredje.

HP Omen 15

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

14.999 kr.

HP Omen 15 er uden tvivl en stærk og habil laptop - men der er dog plads til forbedring hvad angår kølesystemet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.