Computere og tilbehør

Huawei MateBook X

Huaweis MateBook X er noget nær en genistreg.

Huawei er klar med deres første pc nogensinde – og det er en mere end almindelig vellykket computer, kineserne har bygget. Men prisen er også derefter.

Godt design

Det første man bemærker ved MateBook X er, at den er velbygget og veldesignet. Den lille maskine har en 13″ skærm, men kanterne rundt om skærmen er så  tynde, at selve computeren faktisk er en del mindre end de fleste af konkurrenterne i klassen. Kombineret med en vægt på kun et par gram over et kilo er det en imponerende bærbar løsning, Huawei har bygget. Computeren virker utroligt solid på trods af den tynde profil – der er simpelthen ingen tvivl om, at dette er kram. Materialevalget er også i top, og generelt sidder man altså med en følelse af et luksusprodukt når man arbejder på MateBook X.

Fornuftig ydelse

Huawei har valgt at de vil bygge en maskine uden aktive blæsere. Det betyder to ting: Den larmer aldrig men er samtidig begrænset i ydelsen. Processoren er en Core i5 fra Intel i deres lavenergi U-serie, og de er kendt for ikke at være de allerhurtigste dyr i skoven. Ikke desto mindre overrasker MateBook faktisk med en okay ydelse i hverdagsbrug. Bevares, du kan ikke redigere 4K video eller spille store 3D spil uden at du får prusten og stønnen ud af maskinen. Men altså helt lydløs prusten og stønnen. Huaweis kølemetode er helt anderledes end de traditionelle af slagsen; i stedet for at bruge luft til at køle komponenterne bruger de en slags gele, der bliver flydende når den bliver varm – og samtidig absorberer varmen. Det er rigtigt smart, og ser virkelig ud til at virke, for maskinen bliver sjældent varm under brug. Den kan dog have en tendens til at blive varm under opladning.

Vil du have anmeldelser, nyheder og konkurrencer om gadgets i din nyhedsfeed på Facebook? Giv iNPUT et like på Facebook nu.

Vigtigste specifikationer:

Operativsystem: Windows 10 Home
Processor serie: 2.5 GHz Intel Core i5 Processor
model: 7200U
Processorkerner: 2
RAM: 8 GB DDR3
Harddisk: 256GB SSD

Skærm i mærkelig format

Skærmen på MateBook X er i formatet 3:2, hvilket ved første øjekast er en smule mærkeligt, da det er et format der ellers mest er brugt på tablets. Men det fungerer faktisk overraskende godt på en lille bærbar som denne – især hvis man arbejder med dokumenter og excel ark – hvilket præcis vil være det, de fleste vil gøre på en maskine som denne. Skærmen er ekstremt lysstærk, og selv i høj solskin kan man sagtens arbejde på maskinen. Faktisk er den umiddelbare vurdering, at MateBook X er noget nær den mest lysstærke bærbare i kategorien. Opløsningen er på 2160 x 1440, hvilket er helt udmærket, og du vil ikke kunne skelne enkelte pixler fra hinanden på normal afstand – hvilket efterhånden også er standard.

Imponerende lyd

en bærbar der er så lille som MateBook X er normalt ikke noget at råbe hurra for når det kommer til lydkvalitet. Mildt sagt. Men Huawei har faktisk fået bygget nogle ret vilde højttalere ind i maskinen, som også er certificeret af Dolby – og det lyder ret fantastisk. Igen, det er en meget tynd bærbar, der jo af åbenlyse grunde ikke kan have enormt meget dybde i lyden, men hvis man lukker øjnene lyder den simpelthen bare meget større. Imponerende.

Tastatur og Trackpad slår det meste

På trods af computerens relativt lille fysiske udformning er tastaturet faktisk ganske brugbart og behageligt at skrive på. Tasterne sidder stort set helt ud til kanten på maskinen, og man føler sig ikke begrænset af størrelsen, hvilket er vigtigt på en ultrabærbar.

Trackpad’en er om muligt endnu bedre. Den er faktisk næsten mere responsiv end det, vi ser på Apple maskiner, og de plejer ellers at være helt i front. Knappernes “klik” føles helt rigtigt. Det eneste minus er, at den føles en smule for lille – især når man sammenligner med konkurrenterne, der efterhånden allesammen har større trackpads. På den anden side er der jo ikke meget plads på en bærbar, der er så lille.

Mærkelig prioritering af porte

MateBook X har to porte – begge af typen USB C (3.1). Desværre – og underligt nok – kan man kun lade via den ene port. Det er en underlig prioritering, og vi ville egentlig have forventet at man kunne bruge begge porte – ligesom man kan på mange af konkurrenterne. I den anden side kan man koble forskellige enheder på, og Huawei har lagt en adapter i kassen så man kan tilføje ældre USB enheder også.

Udmærket batterilevetid

En almindelig arbejdsdag klarer MateBook X snildt, også uden at man sparer på den. Hvis man virkelig giver den gas og presser maskinen kan den stadig køre 4-5 timer uden problemer. Det er helt fint for en bærbar af denne størrelse, og heldigvis er den medfølgende lader ikke særligt stor – og eftersom den er af typen USB C vil det heller ikke være svært at finde en ekstra lader hvis man skulle have glemt den.

Prisen er (en smule) i overkanten

Der er ikke mange fingre at sætte på MateBook X – faktisk nærmest kun en enkelt; prisen. MateBook X koster, i den billigste model med 256GB SSD disk, 10.599 kr. Det er måske lige i overkanten af, hvad man kan kræve for en maskine med Huawei brandet på. Ikke fordi det egentlig er urimeligt, maskinens kvalitet, ydelse og design taget i betragtning – men måske mere fordi det er den første maskine fra Huawei, og for mange brugere er Huawei stadig associeret med billige priser – og 10.599 kr. er ikke billigt. Men det er rimeligt, og vi krydser fingre for, at mange får øjnene op for Huaweis MateBook X – det fortjener den.

Huawei MateBook X

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 10.599 kr.

Huawei MateBook X er lækker, leverer god ydelse og har fede funktioner. Og selv om prisen er høj, er den faktisk helt rimelig.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.