×
AnmeldelseStøvsugereTophistorie

Anmeldelse: Point Orbit One

Det er især gulvvasken der imponerer ved Points nye Orbit One

Point er navnet på Powers storebrand – altså de produkter, kæden selv får fremstillet og sælger i eget navn. Den løsning kender du sikkert også fra supermarkedet, og det er faktisk ikke så dumt. På den måde kan kæden få produkter hvor de skærer en mellemmand ud, hvilket ofte resulterer i billigere produkter der er fuldstændigt sammenlignelige med produkter fra andre, og ofte mere etablerede brands. Og det er præcis det, der er tilfældet med Point Orbit One. Og faktisk er det ekstremt vellykket i dette tilfælde.

Design der ligner de andre

Point Orbit One skiller sig på overfladen ikke ud fra de fleste andre robotstøvsugere. Den er rund og har det obligatoriske tårn ovenpå “kroppen”, der indeholder forskellige sensorer, robotten bruger til at navigere rundt i hjemmet.

Der hvor man tydeligt kan se, at der er noget mere avanceret på spil er når man ser på basen, der normalt er en flad plade med en lille klump elektronik der indeholder ladeelektronik. Men når det kommer til Point Orbit One, så er det altså et helt andet dyr, vi kigger på; et enormt tårn med en decideret rampe udgør basen for robotstøvsugeren. Tårnet indeholder tanke til rent og beskidt vand fra robotstøvsugerens vaske modul – det kommer vi tilbage til. Og så renser det samtidig de to vaskepuder der sidder foran på robotten. Der er altså mening med galskaben, men det giver samtidig en del problemer med placeringen af basen, for den er altså ganske stor.

Svær at finde plads til

Jeg har personligt ikke kunnet finde andre steder til den end bag en stol i soveværelset. Her står den skævt ud fra hjørnet hvilket absolut ikke er det, Point anbefaler – og jeg har faktisk ganske dårlige erfaringer med at placere robotstøvsugere på den måde. Ikke desto mindre er det faktisk gået godt i denne omgang; selv om robotten skal navigere ud igennem stoleben går det faktisk fint – og den finder også tilbage igen helt uden problemer. Det er i sig selv faktisk ret imponerende – jeg har tidligere testet robotstøvsugere der bare roder rundt og nærmest kan løbe tør for strøm mens de desperat forsøger at manøvrere sig ind på ladepladen. Det er slet ikke et issue med Point One.

Ud over at finde plads til robotten er det faktisk relativt let at sætte den op igennem appen – der tydeligvis er en “off-the-shelf”-app, som bliver brugt til rigtigt mange produkter. Det skal dog ikke tage fra den, for den fungerer ganske glimrende, og opsætningen tager 10-15 minutter, inklusiv påfyldning af vand på robottens tank. Dernæst kører robotten rundt for at lære sit nye hjem at kende – og laver undervejs et ret detaljeret kort over lejligheden eller huset. Efterfølgende kan man så vælge, om der er områder den ikke skal komme – jeg fandt hurtigt ud af, at området længst inde under sengen var en regulær Bermuda trekant for den – den forsvandt der ind og sad så kilet fast under sengen. Efter lidt forsøg med forskellige størrelser no-go zoner fandt jeg en løsning der virker til alles tilfredsstillelse.

Generelt er Point Orbit One ret let at bruge, og man lærer hurtigt appens små krinkelkroge at kende. Bevares, der kunne laves småforbedringer – for eksempel i den måde man retter rummene robotten selv har lavet, der virker lidt omstændelig – men det er virkelig småting.

Robotstøvsugeren er kommet langt

I robotstøvsugerens barndom stiftede de fleste bekendtskab med et produkt der ofte var helt utilstrækkeligt. I løbet af årerne er det blevet lidt bedre, men der har stadig været forskel på, hvad robotstøvsugeren har kunnet klare i forhold til en “rigtig” støvsuger. Og den del har faktisk ikke ændret sig specielt meget med Point Orbit One; den er ikke i stand til at være helt alene om at holde husets gulv fri fra støv, af flere årsager. For det første er det simpelthen ikke fysisk muligt at komme ind bag en dør der står åben. Robottens form gør også, at den ikke kan komme HELT ind i hjørnerne, selv om det er tæt på. Sugestyrken er dog faktisk god nok til, at robotten klarer langt det meste almindelige støv og nullermænd, især hvis man i appen sætter styrken lidt op. Generelt er det altså en udmærket støvsuger – men du skal stadig rundt med den “analoge” støvsuger ind imellem. Heldigvis er der en anden ting, Point Orbit One er rigtigt god til!

Fantastisk gulvvask!

Der er faktisk mange forskellige robotstøvsugere på markedet der også kan vaske gulvet. De er bare sjældent særligt gode eller effektive – simpelthen fordi gulvvaskdelen reelt består af en fugtig klud monteret på støvsugeren. Det siger sig selv, at det ikke er nok til at vaske pletter af – men der har Orbit One altså en kæmpe fordel; under robotten sidder to vaskepuder der roterer. Det er nok til, at selv relativt genstridige pletter på gulvet reelt bliver vasket væk.

Alt i alt er Point Orbit One en af de (få) robotter til hjemmet jeg har prøvet der rent faktisk løser en opgave. Jeg har ikke vasket gulv i de to måneder, jeg har haft den – og der er stadig skinnende rent. Jeg har godt nok måttet rundt med støvsugeren en enkelt gang eller to, men det er ikke specielt problematisk, og det er kun et par gange på to måneder. Normalt støvsuger jeg tre gange om ugen, mindst. Så alt i alt løser støvsugerrobotten absolut sin opgave. Om du så vil betale den ret høje pris for det er en helt anden snak – personligt synes jeg faktisk, den er pengene værd!

Point Orbit One

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 6.999 kr.

Point Orbit One imponerer med en god og grundig gulvvask - og en intelligens, der er sjælden for robotstøvsugere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.