×
AnmeldelseHovedtelefonerTophistorie

Anmeldelse: Poly Voyager Surround 80

Vi har taget et nærmere kig på hovedtelefonerne Poly Voyager Surround 80, som på papiret har alle de rigtige funktioner.

Måske ringer mærket Poly ikke mange klokker. De hed tidligere Plantronics og er ejet af mægtige HP. Under navnet lanceres lydprodukter, med fokus på kontorfolkene og seneste skud på stammen er Poly Voyager Surround 80.

Design og daglig brug

Det er et sæt klassiske over-ear hovedtelefoner, der udseendemæssigt ikke gør meget væsen af sig. 

Vægten er i den lave ende med 275 gram. Det er blot 26 gram mere end Sonys flagskib WH-1000XM5, som vi tidligere har testet og betragteligt mindre end Apples AirPods Max, der rammer hele 385 gram. Der er altså basis for et sæt, der på papiret bør være ganske behagelige. 

Men, og dette er naturligvis meget subjektivt, så har jeg i de uger jeg har testet Poly Voyager Surround 80 ikke kunne finde en fuldstændig komfortabel placering på mit hovede. Uanset hvordan jeg placerer dem og justerer bøjlen, så var trykket omkring ørerne ret markant. Dermed ikke sagt at andre ikke vil have en anden oplevelse. Derfor er anbefalingen også herfra, at finde et sted at prøve dem før et eventuelt køb. 

Poly lover op til 21 timers taletid (og 24 timers lyttetid), hvilket i min brug har holdt stik. Har måtte lade en gang i ugen ved brug igennem arbejdsdagen, hvilket absolut er godkendt. Opladningen er ikke lynhurtig, men når det ikke skal ske oftere, er det tilgivet. 

Lydkvalitet

Hovedtelefonerne har to lyd-indstillinger – enten støjreducerende eller gennemsigtig. Førstnævnte kan vælges i standard eller adaptiv, mens sidstnævnte har mulighederne tale eller omgivelser. Man kan også slå begge helt fra, hvis det foretrækkes. 

Uden at gå i detaljer med hver enkelt mulighed, så fungerer det overordnet nogenlunde. Selvom prisen indikerer, at de skulle kunne hamle op med eksempelvis førnævnte Sony-modeller, så er vi ikke helt deroppe, som dog også er referenceniveau. Til at at holde snakkende kolleger og kontorradioen ude, så er der dog ingen slinger i valsen. Desværre har flere af førnævnte indstillinger en digital susen, som kan blive trættende i længden.

Poly Voyager Surround 80 er ikke et sæt hifi-hovedtelefoner. Men jeg er nu alligevel ganske positivt overrasket over lydkvaliteten. Der er en god separation af instrumenter og vokal, ligesom bassen er tilpas tung og præcis. De kan sagtens bruges til musik og et afsnit af yndlingsserien i løbet af dagen.

Opkald

Poly Voyager Surround 80 er udstyret med indbyggede mikrofoner og man slipper derfor for en mikrofonstang. Selve opkaldskvaliteten er glimrende, hvilket også har været meldingen for dem i den anden ende.

Sættet er udstyret med sensorer, der registrerer om de er placeret på hovedet eller ej. Man kan derfor i den medfølgende app vælge, at et opkald automatisk skal besvares, så snart de tages på. En enormt brugbar feature, som jeg dog har oplevet misse registeringen et par gange. Selvsamme funktion sikrer også at din musik, podcast eller YouTube-video pauses og genoptages, når du tager hovedtelefonerne af og på.

Den største udfordring har været ved almindelig besvarelse af opkald. Det sker med den trykfølsomme del på højre side, med et enkelt tap med fingeren. Her har jeg oplevet at der intet sker og man derfor må nå at svare opkaldet på selve telefonen. Om det er en udfordring med Poly Voyager Surround 80 eller iOS, som de har været tilkoblet, har jeg ikke kunne konkludere med sikkerhed.

Betjening og app

Som jeg lige har kort berørt, så er betjeningen ikke gået glat i alle tilfælde. Selve opsætningen af Poly Voyager Surround 80 sker med den medfølgende app, som findes til alle platforme og egentlig er ganske brugervenlig.

Positivt overrasket var jeg også, da jeg erfarede at hovedtelefonerne snakker dansk i de kommandoer, som kan orientere om opkald, tilslutning og batteriniveau. Pluspoint for dét! Og nu vi er ved pluspoint. Det medfølgende etui, som samtidig kan agere mobilholder. Virkelig godt tænkt.

Den største skuffelse indtræder ved brug af touchpanelet, som er monteret på fladen ved højre øre. Det er også her der skiftes mellem støjreduktion eller gennemsigtig lyd. Der skal blot sættes to fingre på, men jeg har desværre erfaret at det ikke altid bliver registreret. En tænd/sluk af hovedtelefonerne har løst den udfordring, hvorfor jeg vil gætte på at det kan rettes i en fremtidig opdatering.

Foruden en tænd/sluk-kontakt, så er hovedtelefonerne kun udstyret med én knap, som muter ved opkald. Jeg kunne i høj grad have ønsket, at funktionaliteten af den knap kunne konfigureres til et andet formål i app’en.

iNPUT mener…

Poly Voyager Surround 80 er på papiret et glimrende sæt hovedtelefoner. Desværre har det nogle udfordringer, som gør at vi ikke kan ende på topkarakterer. Hvis Poly kan rette de udfordringer, som jeg oplevede med betjeningen især, så ville vi have været væsentlig tættere på en anbefaling.

Min oplevelse med pasformen var ikke overvejende positiv. Det er dog en meget individuel sag, så de skal ikke afskrives alene på den baggrund. Er funktionerne tiltalende, så sørg for at prøve dem først, hvilket i øvrigt altid er essentielt ved hovedtelefoner i det hele taget.

Poly Voyager Surround 80

Design
Betjening
Lydkvalitet
Funktioner
Pris

2.600 kroner

Et sæt hovedtelefoner uden de store dikkedarer. Der er nogle udfordringer med betjeningen, som trækker ned i det store billede, men leverer glimrende lydkvalitet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.