Computere og tilbehørJulegaver > 1.000 kroner

Anmeldelse: Razer Blackwidow Chroma V2

 

Når det kommer til mekaniske tastaturer, så kan der hurtigt udbryde religionskrig, når det gælder, hvilke typer mekaniske switches, der benyttes – selv blandt folk, der godt kan blive enige om, hvilken producent, der er bedst, så er der ofte uenighed om, hvilken type switch, der fungerer bedst.

Mekaniske taster er et spørgsmål om smag

Der er selvfølgelig ting, der kan måles og vejes, men i sidste ende kommer det i høj grad også an på de personlige præferencer. Derfor er det også rigtig godt, at Razer giver dig hele tre versioner af samme tastatur at vælge imellem.

Der er Green, som er taktilt og klikker, orange som er taktilt men stille og så Yellow, der er lineært og stille. Som en tommelfingerregel kan man sige, at de lineære switches er bedst til gaming og de mere taktile, der har en tydelig modstand, når man presser dem ned, er bedre til at skrive på – men i sidste ende er det et spørgsmål om smag og behag.

Bonustast som tester

Som en smart detalje har Blackwidow Chroma V2 en lille ekstra tast i et vindue i æsken, så man kan prøve i butikken, selv om det selvfølgelig er bedst at teste med begge hænder på hele tastaturet – og det burde butikken gøre muligt, når man køber et tastatur i denne prisklasse.

Vores testeksemplar havde Razer Green switches, som aktiveres af en vægt på 50 gram og kan trykkes 4 mm ned. Hvis du vil vide mere, så har Razer en yderst detaljeret oversigt på deres side.

Fantastisk at skrive på … men det larmer

Tasterne havde en dejlig robust følelse, og det er en fornøjelse både at skrive og spille på. Men det larmer. Chatter man, mens man spiller, så kan lyden godt gå i mikrofonen og i vores lille rækkehus, kunne man godt høre det flere rum væk. Følelsen af tasterne er rigtig god, men skulle jeg selv vælge ville det nok blive de mere still orange switches, der stadig yder den taktile modstand, der gør, at du ved, når du har ramt en tast.

Razers taster skulle kunne holde til mere end 80 millioner tast, så du behøver ikke skifte dit tastatur ud foreløbig.

Stort og robust

Der er tale om et fuld størrelse tastatur med numerisk tastatur og en række med fem ekstra programmerbare makro-taster i venstre side. Der er USB-stik og stik til hovedtelefoner, og derfor tilsluttes tastaturet da også med et massivt vævet samlekabel, der munder ud i tos USB- og et mini-jackstik.

Afstanden mellem tasterne og tastaturets form er perfekt til skrivning – eneste anke er faktisk makrotasterne, der sidder ret tæt på de almindelige taster i venstre side, og derfor nemt bliver ramt i stedet – men det er nok bare et spørgsmål om tilvænning, og omvendt er de behændigt tæt på, når man vil lave eller bruge en makro.

Der er også en yderst behagelig håndledsstøtte monteret med magneter, som er stærke nok til at man kan løfte hele tastaturet, uden håndledsstøtten falder af – men ellers er den nem at tage af, hvis man ikke vil bruge den.

Den samlede pakke er stor, solid og tung, så det er ikke et tastatur, man sådan lige tager med sig.

Lys med masser af muligheder

Blackwidow Chroma V2 er også udstyret med LED-lys og kan lave 16,8 millioner farvemuligheder.

Alt det kan du opsætte i Razers Synapse-software, der på en yderst brugervenlig måde holder styr på alle dine Razerprodukter og lader dig styre opsætningen. Det er også her du kan farvekoordinere deres LED-lys og generelt få dem til at spille sammen.

Du kan selvfølgelig sætte lysene op tast for tast som du vil dem samt lave mere avancerede lyssekvenser – eller du kan hente en af de mange profiler, som andre har lavet – der er selvfølgelig en masse profiler til specifikke spil og programmer.

Blackwidow Chroma er en kulørt kampvogn

Prisen på Razer Blackwidow Chroma V2 er i den højere ende, men man får så også kram for pengene. Hvis man er på jagt efter et gamin-tastatur i den bedre ende, så bliver man ikke skuffet. Og det er en ekstra gevinst, at man kan finde en variant med lige netop den type mekanisk switch, der passer en bedst.

 

 

 

Razer Blackwidow Chroma V2

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 1.124 kr

Blackwidow Chroma er en kulørt kampvogn af et mekanisk keyboard – robust og larmende men også behageligt at bruge og hurtigtreagerende i spil.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.