×
Hovedtelefoner

Anmeldelse: RHA True Wireless

RHA True Wireless leverer en fin lydkvalitet til en pris der er tilsvarende Apples AirPods - men små problemer med forbindelsen ødelægger det gode indtryk

RHA er måske ikke verdens mest kendte brand indenfor hovedtelefoner, men de har efterhånden i mange år leveret produkter der, i forhold til en relativt konkurrencedygtig pris, virkelig giver kvalitet for pengene. Og deres bud på true wireless hovedtelefoner falder i samme kategori; for ca. 1.400 kr. får du et sæt hovedtelefoner, der på mange måder ligner Apples AirPods, men med en smule bedre lydkvalitet. Til gengæld har de andre problemer, jeg kommer tilbage til.

Udmærket design

Jeg har egentlig aldrig rigtigt været fan af konceptet med de to pinde der stikker ned ad kinden – men jeg har efterhånden vænnet mig til det. RHA True Wireless er en smule mere klodsede end Apples AirPods som de ellers ligner en smule, og jeg vil klart foretrække eksempelvis Samsung Galaxy Buds+ i stedet for, men når det så er sagt er de trods alt relativt pæne at se på, og jeg kan godt lide gummibelægningen der gør dem mindre glatte end de fleste af konkurrenterne.

Generelt er pasformen fin – i hvert fald da jeg fandt de gels der passede i mit øre. De slutter fint til og lukker generelt meget støj ude, hvilket ellers kan være et problem for eksempelvis AirPods, hvor man jo ikke kan skifte gels.

(Klik på billerne i galleriet for større udgave – artiklen fortsætter efter galleriet)

Underlig opladerkasse

Hvor selve enhederne faktisk er relativt diskrete er det mere, end hvad man kan sige om kassen de skal lades op i; den er, for at være ærlig, kluntet. Bevares, den virker solid og materialerne er fine – men den er stor og tung og den åbnes på en lidt underlig måde, hvor man drejer indholdet ud, hvilket giver adgang til de to hovedtelefoner.

Let betjening

Hvor jeg aldrig rigtigt er blevet helt gode venner med betjeningen på AirPods, så går det faktisk ret let på RHA hovedtelefonerne. Knapperne er placeret på den store flade på enhederne, og ja – det ER knapper. Ikke noget med noget touchgejl her. Og det er vi nogen, der sætter pris på. Knapperne giver et tilfredsstillende klik når man trykker på dem, og det er altså bedre end en lidt fesen touchfunktion.

God lydkvalitet til prisen

RHA laver, som jeg startede med at sige, generelt ganske udmærket lyd, og RHA True Wireless er ingen undtagelse. Musik lyder generelt godt, og der er en fin balance i lyden. Det er ikke så godt som eksempelvis AirPods Pro, der leverer en bedre allround kvalitet, men generelt er det svært at have noget at udsætte på kvaliteten.

Især er RHA True Wireless rigtigt gode til pop og andet dynamisk musik. På numre som Shawn Mendes Señorita, er både bas og vokal fornemt afstemt, og det samme gør sig gældende for stort set alle popnumre jeg har lyttet til. Der mangler måske en smule i mellemtonen, hvilket giver lyden en let metallisk klang, men det er ikke en dealbreaker for mig. Hovedtelefonerne er også rimeligt velegnede til jazz og klassisk, og her er balancen også ganske god – ligesom der ikke er så stor tendens til den lidt metalliske klang.

Udfald på forbindelsen

Hvis man “bare” har hovedtelefonerne på – uden at høre musik eller tale, men bare går rundt med dem på jobbet i tilfælde af, at man skal tage telefonen – ja, så er sker det lidt for ofte, at forbindelsen ryger. Med et irriterende “pling” hver gang den falder ud – og hver gang den slutter til igen. Det er sjældent det sker når man har musik i ørerne – faktisk er det kun sket en enkelt gang i testperioden (Der har varet tre dage, så det er selvfølgelig også et problem i længden hvis det sker så relativt ofte), men hvis man ikke lytter til noget sker det altså lidt for tit. Og det har i øvrigt intet at gøre med afstand – det kan lige så godt ske en meter fra hovedtelefonerne som ti meter fra. Hvis hovedtelefonerne havde været helt nye på markedet havde jeg håbet på en softwareopdatering, der kunne have klaret problemerne, men det er de ikke, så jeg er lidt bekymret for at problemet ligger i hardware.

Batterilevetid som forventet

Batterilevetiden for RHA True Wireless svarer nærmest på en prik til stort set alle konkurrenternes. Der er til ca. 3,5/4 timers brug på selve hovedtelefonerne og så til tre eller fire opladninger i etuiet. Jeg havde faktisk håbet på lidt mere, nu da etuiet jo langt fra er lille og fikst. Men i hvert fald holder de fint batteri, og fire timer er glimrende.

Middelmådig lyd ved samtaler

Når det kommer til at bruge hovedtelefonerne til samtale er de, højst, middelmådige. Både i min egen ende og hos modtageren er der en metallisk klang, og det virker som om personen i den anden ende er meget “langt væk”. Det er ikke en decideret katastrofe, men det er heller ikke synderligt imponerende, og her slår Apples iPods klar RHA.

Alt i alt er RHA True Wireless et udmærket bud på et alternativ til Apples AirPods, især selvfølgelig hvis du bruger Android. Lydkvaliteten er i orden, men desværre kommer nogle små problemer med udfald i forbindelsen i vejen.

Du kan læse mere om RHA’s hovedtelefoner her.

RHA True Wireless

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: Fra 1.190 kr.

RHA True Wireless leverer en fin lydkvalitet til en pris der er tilsvarende Apples AirPods - men små problemer med forbindelsen ødelægger det gode indtryk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.