×
Hovedtelefoner

Anmeldelse: Samsung Galaxy Buds+

Designet er muligvis det samme, men Galaxy Buds+ har fået bedre batterilevetid, flere funktioner og rigtig god samtalekvalitet - og prisen er go'!

Da Samsung lancerede deres nye Galaxy S20 serie, blev det også til et nyt headset til efterfølgeren af sidste års Galaxy Buds. De har fået navnet Galaxy Buds+. Et navn, der faktisk passer utrolig godt. Det er på mange måder det samme headset med små plusser over hele linjen. Testen er forløbet på lidt under en måned, hvor den har stået på mange timers musik, podcast og samtaler.

Diskret design

Det er i detaljen, at man finder forskellene fra dette års Galaxy Buds+ og sidste års Galaxy Buds. De ligner nemlig hinanden rigtig meget på mange punkter. På den visuelle front har æsken har fået en mere blank overflade, og låget er blevet mere fast, hvilket føles mere behagetligt og sikkert, når det skal åbnes eller lukkes. De kommer nu i en lyseblå variant og derudover i sort og hvid. Den sidste lille detalje, som man knap opdager, er den lille ekstra mikrofon, som Galaxy Buds+ er udstyret med. Hvad den giver af fordele, kan du læse i de kommende afsnit.

Designet er diskret uden ting der stikker langt ud af ørene eller ned af siden. Pasformen har i mit tilfælde været helt perfekt. Om den står på head bangning eller løbeture – intet har fået dem ud. Der følger forskellig størrelse dutter med til de små og store øregange. Og vinger i forskellige størrelse til store og små øre. Galaxy Buds+ har fået en beskeden IPX2 bedømmelse. Det er nok til at kunne klare en svedig omgang træning, men alt værre end det, skal man passe på med.

Galaxy Wear app er et must

I Galaxy Wear appen finder man alle indstillinger til høretelefonerne, som alle kan justeres i en eller anden grad. Som noget nyt kan man nu se mængden af batteri i æsken og ikke kun selve høretelefonerne – en ret vigtig detalje i kampen mod batteriangst. 

Det er ret vigtigt, at man sørger for at få installeret Galaxy Wear appen, hvis man ikke har den i forvejen. Man går nemlig glip af rigtig meget uden. Der er her man vælger, hvad der skal ske, når man trykker og holder inde på enten højre eller venstre side. Jeg har valgt at min venstre side skal aktivere baggrundslyd, og i højre side kommer jeg direkte til min stemmeassistent. Jeg kunne også have valgt at starte min Spotify app og afspille musik, uden at man skal have telefonen op af lommen. Det fungerer upåklageligt. Selv hvis jeg har lukket Spotify appen ned, så starter den selv musikken, præcis fra hvor jeg slap.

En ting man også skal huske at tjekke ud, er fanen laboratorier i Galaxy Wear appen. Her vil man finde tre punkter, som kan aktiveres. Den man skal holde ekstra øje med, efter min mening, er den hvor man kan aktivere dobbelttryk på øretelefonens kant. Det betyder, at man nu kan skrue op og ned for lyden ved at trykke to gange på kanten på enten venstre eller højre. Noget jeg virkelig har savnet på mine AirPods og de gamle Galaxy Buds. 

Er man bruger af iPhone, så findes der en app dedikeret til Galaxy Buds+ på Appstore med samme oversigt af funktioner.

Ingen aktiv støjreducering

Galaxy Buds+ kommer ikke med aktiv støjreducering. Det vil for nogen være en afgørende faktor. Men i og med at høretelefonerne sidder inde i øregangen, på den måde de gør, er det meste af støjen lukket ude i forvejen. Jeg har altså ikke savnet den aktive støjreducering. Jeg skal erkende, at jeg ikke har fået testet dem på fly, men i alle andre transportmidler har jeg nemt kunne lukke omgivelserne ude. 

Hvis man ikke er interesseret i at lukke ned for lyde i baggrunden, så kan man aktivere den førnævnte baggrundslyd. Her kommer mikrofonerne i gang, og lyden fra omgivelserne bliver forstærket. Det fungerer ganske fint og er blevet brugt ofte ved skranken i supermarkedet. Fordi det er de udvendige mikrofoner, der opfanger og forstærker lyden, kan det blive et problem, hvis det blæser. Kombinationen af en løbetur med baggrundslyd har ikke fungeret for mig.  

Fantastisk samtalekvalitet

Lyden i Galaxy Buds+ er ganske glimrende, og der er forskellige indstillinger at lege med i Galaxy Wear appen, alt efter have man kan lide. Jeg foretrækker dog at holde den på standard indstillingerne, da jeg føler, at den er bedst til at repræsentere alle lagene i lyden. Jeg havde håbet lidt på, at der havde været en equalizer, hvor man helt selv kunne bestemme indstillingerne. Det synes jeg mangler. 

Lydkvaliteten i samtaler har fået et kæmpe nyk op. Den ekstra mikrofon har taget Galaxy Buds+ op på et rigtig højt niveau, når det gælder samtalekvalitet. Selv når jeg har været på gaden med trafik om ørene, har mine samtalepartnere sagt, det lyder som om, jeg befinder mig indenfor. Ikke en eneste gang har nogen klaget over ikke at kunne høre mig klart og tydeligt. Det samme gælder den anden vej.

Imponerende batterilevetid

Batterilevetiden er der også blevet gjort noget ved. Samsung siger, at Galaxy Buds+ har op til 11 timers batterilevetid og sammenlagt 22 inklusiv æsken. Jeg kan desværre ikke afgøre, om man rent faktisk kommer op på 11 timer – så lang tid har jeg simpelthen ikke haft. Den længste lyttesession har været på fem timer med 30% resterende batteri – imponerende. Med en hurtiglader går det tjept med at få noget mere strøm, og  det tager ikke mange minutter, før der er til en times afspilning. De kan i øvrigt også oplades trådløst.

iNPUT mener:

Der er forbedringer over hele linjen fra sidste års model. Sammenlignet med resten af markedet står Galaxy Buds+ frem som en kæmpe anbefaling. Prisen er faktisk heller ikke dårlig, når man tager konkurrenterne i betragtning, og de mange funktioner man får med i pakken. Personligt er jeg stor fan af mange funktioner, hvis de virker. Før jeg skiftede til Galaxy Buds+, var jeg bruger af Apple AirPods. Noget af det jeg har savnet har netop været funktioner og muligheder. Det får man i den grad med Galaxy Buds+. Jeg tvivler på, at jeg kommer tilbage til mine AirPods.

Samsung Galaxy Buds+

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.100 kr.

Samsung Galaxy Buds+ leverer et højt niveau. Prisen er allerede faldet en del siden lanceringen, og de er nu blevet et endnu bedre køb.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.