TophistorieWearables

Anmeldelse: Withings Scanwatch leverer varen, men er ikke særlig ’smart’

Withings Scanwatch er proppet med smarte funktioner til måling af dit og dat. Men noget smartwatch er det bestemt ikke.

Withings Scanwatch er smartwatchs’enes svar på en plugin-hybrid. Det er en enhed, der forsøger at kombinere det bedste fra to verdener; designet fra de analoge ure og de mange målinger fra sportstrackerne. Det gør den rigtig godt, men i min optik falder den – ligesom plugin-hybriderne – også mellem to stole.

For hvor den kombi med garanti vil tiltale nogen, så er der stor risiko for at andre bliver skuffede. I særdeleshed dem, der er på udkig efter et smartwatch med intelligente funktioner. Det har Scanwatch ikke.

I modsætning til Apple Watch, er Scanwatch et rigtigt ur med to (faktisk tre) analoge visere, der snurrer rundt. Det der afslører, at der ikke er tale om et helt ordinært ur, er den lille runde PMOLED-skærm under klokken 12. Skærmen kan indstilles til at vise både dato, målinger, notifikationer og andre ting. Bortset fra det er der ikke meget, der afslører urets elektriske identitet.

Under skærmen sidder en sekundær skive, der traditionelt bruges til at vise sekunder. I dette tilfælde bruges den til at vise dagens bevægelsesmål, så du ikke behøver aktivere skærmen.

Withings Scanwatch fås i de to standardstørrelser 38 og 42 mm, der kan bruge standardremme i størrelserne 18 og 20 mm. Det er godt, for den medfølgende rem er af plastik og virker temmelig tarvelig. En læderrem ville gøre underværker.

Man kan desuden vælge mellem sort eller hvid urskive – vi havde den sorte variant til anmeldelse. Både materialer og samlekvalitet er godkendt, uden at uret ligner noget, man bør opbevare i en bankboks, når det ikke bruges.

Bliver bare ved og ved …

Når det kommer til funktionalitet, har Scanwatch én gigantisk fordel i forhold til eksempelvis Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch, nemlig batterilevetiden. De to konkurrenter skal helst lades op hver eneste nat, men Withings ScanWatch kan klemme op til en måneds brug ud af batteriet. Det gør uret ret oplagt til eksempelvis søvntracking; et sted hvor de to konkurrenter ikke arbejder optimalt på grund af batteriet.

Opladningen foregår via en medfølgende puck, der har et USB-stik i den anden ende. Der er ikke oplader med i æsken – og det virker lidt nærigt. Det er jo ikke ligefrem et billigt ur.

Fortsættes på næste side …

1 2Næste side
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.