×
Computere og tilbehørGadgets

Anmeldelse: ASUS ZenBook Flip UX360UA

ASUS ZenBook Flip hedder Taiwanesernes bud på en ultrabook. Designet er relativt traditionelt for denne type bærbare, men vi kan egentlig godt lide den diskrete metalindpakning med de kobberfarvede hængsler. Ikke desto mindre virker det ikke helt så eksklusivt som flere af konkurrenternes bærbare – men faktisk meget “zen-agtigt” fordi den virker en smule blødere i look and feel. Zenbook er kileformet som en MacBook Air, men altså med meget mere afrundede former.

Gode forbindelser

ASUS viser med Zenbook Flip, at det godt kan lade sig gøre at lave en let og elegant bærbar og stadig have plads til porte så ingen føler sig svigtet. Her er både en USB-C, to USB 3.0, HDMI og en SD-kortlæser. Det er med andre ord noget helt andet, end hvad de fleste af konkurrenterne – især Acer – leverer, og hvis du vil slippe for de mange forskellige kabler og adaptere du skal købe for at leve med en computer der kun har USB-C, ja så er Zenbook Flip altså et godt bud.

Glimrende keyboard

En computer som denne vil ofte skulle bruges til skolebrug eller som bærbart kontor. Derfor er tastatur og trackpad et vigtigt parameter, og her er ASUS virkelig godt med. Tastaturet føles rigtigt behageligt at skrive på, og selv om tasterne føles en anelse “bløde”, er de behagelige at trykke på. Trackpad’en er præcis og har en god størrelse for en bærbar af denne type.

Testkonfiguration

Intel Core i7 7500U

13,3” skærm

16GB RAM

512GB SSD

Intel HD 620

2xUSB3.0

1xHDMI

1xUSBC

SD kortlæser

Benchmark:

Geekbench: 3801

God ydelse til prisen

Zenbook Flip koster “kun” 10.999 kr., men yder bedre end konkurrenterne i denne test. Vores måling ender på 3801 i Geekbench 4, hvilket er lidt overraskende, når man tænker på, at det faktisk er stort set samme indhold som hos konkurrenterne. Men ASUS har selv produceret deres bundkort, hvilket kan give et forspring. Om det er grunden er svært at sige – i hvert fald er ASUS maskinen ekstremt hurtig – især når man tager prisen i betragtning.

Billig ultrabook til skolebrug

ASUS har med Zenbook Flip bygget en let og ganske elegant pc, der prismæssigt ligger fornuftigt når man tager konkurrencen i betragtning. Skærmen er glimrende, og der er ydelse nok til at de fleste kan være med. Det er eksempelvis et godt bud på en skolecomputer, der skal bo i en skoletaske meget af tiden, og derfor skal være let. Samtidig er det praktisk, at den kan dublere som et lille tv med Netflix på ungdomsværelset.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.