Anmeldelse: ASUS ZenBook Flip UX360UA

ASUS ZenBook Flip hedder Taiwanesernes bud på en ultrabook. Designet er relativt traditionelt for denne type bærbare, men vi kan egentlig godt lide den diskrete metalindpakning med de kobberfarvede hængsler. Ikke desto mindre virker det ikke helt så eksklusivt som flere af konkurrenternes bærbare – men faktisk meget “zen-agtigt” fordi den virker en smule blødere i look and feel. Zenbook er kileformet som en MacBook Air, men altså med meget mere afrundede former.

Gode forbindelser

ASUS viser med Zenbook Flip, at det godt kan lade sig gøre at lave en let og elegant bærbar og stadig have plads til porte så ingen føler sig svigtet. Her er både en USB-C, to USB 3.0, HDMI og en SD-kortlæser. Det er med andre ord noget helt andet, end hvad de fleste af konkurrenterne – især Acer – leverer, og hvis du vil slippe for de mange forskellige kabler og adaptere du skal købe for at leve med en computer der kun har USB-C, ja så er Zenbook Flip altså et godt bud.

Glimrende keyboard

En computer som denne vil ofte skulle bruges til skolebrug eller som bærbart kontor. Derfor er tastatur og trackpad et vigtigt parameter, og her er ASUS virkelig godt med. Tastaturet føles rigtigt behageligt at skrive på, og selv om tasterne føles en anelse “bløde”, er de behagelige at trykke på. Trackpad’en er præcis og har en god størrelse for en bærbar af denne type.

Testkonfiguration

Intel Core i7 7500U

13,3” skærm

16GB RAM

512GB SSD

Intel HD 620

2xUSB3.0

1xHDMI

1xUSBC

SD kortlæser

Benchmark:

Geekbench: 3801

God ydelse til prisen

Zenbook Flip koster “kun” 10.999 kr., men yder bedre end konkurrenterne i denne test. Vores måling ender på 3801 i Geekbench 4, hvilket er lidt overraskende, når man tænker på, at det faktisk er stort set samme indhold som hos konkurrenterne. Men ASUS har selv produceret deres bundkort, hvilket kan give et forspring. Om det er grunden er svært at sige – i hvert fald er ASUS maskinen ekstremt hurtig – især når man tager prisen i betragtning.

Billig ultrabook til skolebrug

ASUS har med Zenbook Flip bygget en let og ganske elegant pc, der prismæssigt ligger fornuftigt når man tager konkurrencen i betragtning. Skærmen er glimrende, og der er ydelse nok til at de fleste kan være med. Det er eksempelvis et godt bud på en skolecomputer, der skal bo i en skoletaske meget af tiden, og derfor skal være let. Samtidig er det praktisk, at den kan dublere som et lille tv med Netflix på ungdomsværelset.

ASUS Zenbook Flip

kr10.999.
ASUS Zenbook Flip
8.25

Design

8/10

  Funktioner

  9/10

   Ydelse

   9/10

    Pris

    7/10

     Fordele

     • Masser af indgange
     • 512GB SSD disk
     • Pris
     • Ydelse

     Ulemper

     • Lader ikke via USB-C
     • Larmer en smule ved høj belastning

     Om Torben Vognsen

     Torben Vognsen
     Grundlægger af magasinet iNPUT. Har en baggrund som producer og tilrettelægger i tv-branchen og har skrevet forbruger- og gadgetstof i en årrække for Jyllands-Posten, Komputer for Alle, Berlingske Tidende og BT. Er også fast gadgetekspert på TV2's Go' Morgen.

     Se også

     iPad Pro 10,5"

     Anmeldelse: iPad Pro 10,5″

     Apple opfandt stort set kategorien tablets med deres iPad i 2010. Her, 7 år senere, …