fbpx

 

 

 

 

GamingTophistorie

Anmelderne elsker PlayStation 5

I de første anmeldelser af PlayStation 5 konsollen er det den nye DualSense-controller, der løber med de største roser.

PlayStation 5 kommer i handelen i morgen, tirsdag, i USA og de store techmedier er klar med deres anmeldelser. Herhjemme kommer konsollen først den 19. november – altså næste torsdag. Så er der også tid til at tjekke de udenlandske anmeldelser ud, inden man beslutter sig for, om den er pengene værd.

Generelt vækker den nye DualSense-controller rigtig stor begejstring. The Verge kalder endda controlleren for “den virkelige stjerne”. Til gengæld mener samtlige medier, at konsollen er så stor, at det kan give problemer ….

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herunder et sammendrag af anmeldelser fra de mest toneangivende amerikanske og engelske medier.

The Verge: 8,5 / 10 point

PlayStation 5 er ikke noget dramatisk skifte fra forrige generation af konsoller, mener The Verge, men den er stadig en forbedring på alle punkter i forhold til PS4. Og så er controlleren den virkelige stjerne, skriver mediet.

“Fysisk er PlayStation 5 et frækt, skræmmende stykke hardware, der klart er beregnet til at signalere et større skift. Men nedenunder er dens ændringer meget mere subtile – i det mindste lige nu. Dette er ikke overgangen fra SD til HD eller at se Mario udforske et 3D-rum for allerførste gang. I stedet er det en række mindre, men stadig vigtige, ændringer, som hurtigere hastigheder og en mere fordybende controller, som alle tilføjer en markant bedre oplevelse i forhold til PS4 ved enhver tænkelig måling (bortset fra den plads, den optager). Jeg kan ikke fortælle dig, hvad fremtiden bringer, men lige nu er PS5 et fantastisk stykke hardware. Det er muligvis ikke klart, hvad der gør PS5 interessant bare ved at se trailere eller livestreams. Men når den først er i dine hænder, er den næste generation meget mere indlysende,” skriver The Verge.

Læs hele anmeldelsen fra The Verge her.

Engadget: 87 point

Engadget er heller ikke pjattede med størrelsen og designet på PS5. Og ligesom The Verge fremhæver de controlleren som en af de bedste nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

”PlayStation 5 er den ideelle næstegenerations-konsol fra Sony med kraftig hardware, hurtige indlæsningstider og et godt udvalg af lanceringstitler. Konsollen ser måske lidt underligt ud, men den kompenserer for det med en af de bedste controllere, vi nogensinde har set,” skriver Engadget blandt andet. Læs hele anmeldelsen her.

T3: 5/5 stjerner

Engelske T3 giver PlayStation 5 fuldt hus. Igen er størrelsen på minus-siden, mens designet fremhæves. Det samme gør DualSense-controlleren, som kaldes “den bedste nogensinde”.

“Sony PS5 er ikke bare en ærefrygtindgydende kasse af teknologi. Der er også noget dejligt gammelt genkendeligt ved konsollen. Den har spandevis af næstegenerations-ydeevne, men dens proportioner og design er virkelig noget at se. PlayStation 5 udstråler en følelse, der fører dig tilbage til mere vidunderlige dage, hvor en konsol virkelig var en portal til en anden verden af underholdning og eskapisme,” skriver T3. Læs hele deres anmeldelse her.

TechRadar: 4,5 / 5 stjerner

”PlayStation 5 er en fantastisk konsol, der tilbyder en overbevisende næstegenerations-spiloplevelse – en der sandsynligvis kun bliver bedre, når flere titler tilføjes. PS5 viser sig at være både stærk og veldesignet. Et par små problemer holder den tilbage fra at være et femstjernet produkt ved lanceringen, men ellers er det en velkommen opgradering på PS4 og en spændende portal til næstegenerations-gameplay,” skriver TechRadar og uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

”Fra store opgraderinger som den superhurtige NVMe SSD og kraftfulde GPU, der muliggør højere billedhastigheder og ray tracing, til subtile detaljer som den indbyggede mikrofon på controlleren, der kan tjene som en hurtig erstatning for et headset, føles PS5 som om den er bygget til brugervenlighed såvel som ren kraft”.

Mediet har i det hele taget ikke meget skidt at sige om PlayStation 5, men nævner dog at konsollens fysiske størrelse kan være en udfordring, ligesom de savner understøttelse af Dolby Vision og Dolby Atmos. Læs hele anmeldelsen her.

PlayStation 5 kommer som nævnt til Danmark torsdag den 19. november og mon ikke de første danske anmeldelser af konsollen dukker op i løbet af de kommende dage.

Back to top button