×
ElbilerTophistorie

Vi fik 68 procent flere ladepunkter i 2021

Ved udgangen af 2020 var der 2.879 offentligt tilgængelige ladepunkter, og et år senere var antallet steget til 4.828.

Antallet af lademuligheder for elbiler er steget kraftigt det seneste år, fortæller Trafikministeriet. Ved udgangen af 2021 var der 4.828 offentlige ladepunkter i Danmark. Der kom 1.949 til i løbet af 2021, hvilket svarer til en stigning på 68 procent.

– Det er enormt vigtigt og en god nyhed, at antallet af ladepunkter er steget så meget på et år. Flere ladestandere er helt afgørende for den grønne omstilling af transporten, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Han understreger dog, at vi endnu er langt fra mål:

– Begreber som strømstress og rækkeviddeangst findes stadig. Så myndigheder og private aktører har et stort arbejde foran sig for at sikre, at vi kan komme i mål med vores grønne ambitioner på vejene.

14 biler per ladepunkt

Ved udgangen af 2021 var der, ifølge Bilstatistik, 66.619 rene elbiler (fraregnet hybrider) på vejene i Danmark. Der er altså knapt 14 elbiler for hvert offentligt ladepunkt herhjemme.

Tager man plugin-hybrider med i regnestykket, er der knapt 30 biler per ladepunkt. Der kører nemlig 77.879 plugin-hybrider rundt på gaderne. Og så ka man jo godt forstå, at man ofte skal vente på at komme til, ved de hurtigste af ladepunkterne …

Antallet af nye ladepunkter har månedligt svinget meget med en rekord i august 2021, hvor cirka 600 nye ladepunkter blev etableret.

Transportministeriet indkøber data vedrørende udviklingen i ladestandermarkedet fra ChargeX Analytics. Ministeriet udgiver løbende data vedr. udviklingen på markedet, og næste udgivelse forventes i begyndelsen af februar.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.