ElbilerTophistorie

4.975 nye ladepunkter sidste år

På et år er sket en markant udvikling af antallet af nye ladepunkter i Danmark.

Selv om mange af os stadig føler, der er langt mellem lademulighederne og lang ventetid på dem, der er der, er der faktisk fremgang i antallet af nye ladepunkter. I løbet af de sidste 12 måneder er der kommet 4.975 nye ladepunkter til, hvilket udgør en procentvis fremgang på 84 procent.

Og det er ikke bare de langsomme af slagsen, der er kommet flere af. Ifølge De Danske Bilimportører er også antallet af lynladere steget markant. I første kvartal 2022 var der 506 offentligt tilgængelige lynladepunkter i Danmark, hvilket nu er vokset til 951. Dette er en stigning på 88 procent.

Den voldsomme stigningen af nye lynladere skyldes i høj grad, at Tesla åbnede deres Supercharger-netværk for offentligheden.

– Det er meget positivt, at vi ser stigning af offentlige ladepunkter. Det er en absolut nødvendighed, hvis vi skal i mål med de grønne ambitioner for transporten. Med flere offentlige tilgængelige ladepunkter sker en reduktion i rækkeviddeangsten, som stadig er stadig en faktor, der begrænser køb af elbiler, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

nye ladepunkter

Ved udgangen af marts måned var der indregistreret knapt 127.000 elbiler herhjemme. Dermed er der 11 elbiler for hvert ladepunkt. Det er en forbedring i forhold til juni måned sidste år, hvor der var 13 elbiler pr. tilgængeligt ladepunkt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.