fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Apple åbner Siri for Spotify

I den seneste iOS 14.5 beta er det blevet muligt at angive, at Siri skal bruge Spotify eller anden musiktjeneste som den primære.

Apple har for ganske nyligt udsendt den seneste betaudgave af iOS 14.5 og MacRumours har opdaget en funktion, der ikke er annonceret. Nemlig muligheden for at definere en specifik musiktjeneste, eksempelvis Spotify, som Siri skal bruge, når man beder den om at spille musik.

Det lyder måske ikke som det største nyhed af alle, men Siri har hidtil været bundet til Apples egen musiktjeneste Apple Music (eller lageret på telefonen) , med mindre man specifikt bad den om at spille fra en anden tjeneste. I bedste Apples “indhegnede have”-stil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med iOS 14.5 bliver man mødt med muligheden for at vælge en musiktjeneste, første gang Siri sættes til at spille musik. Herefter huskes indstillingen, så tjenesten fremover bliver primær.

Tiltaget er den seneste i en række, der åbner iOS bid for bid. Med iOS 14 i efteråret blev det muligt at definere både mailklient og foretrukken browser, så man ikke var tvangsindlagt til at bruge Mail og Safari.

Lås op med mundbind på

Ud over Siri-ændringen, indeholder iOS 14.5 også mulighed for at låse iPhone op via Apple Watch, hvis man bærer et mundbind. Opdateringen sørger også for, at iPhone og iPad fremover vil understøtte de seneste spilcontrollere PS5 DualSense og Xbox Series X-controlleren.

Med iOS 14.5 kan man også forsyne iPhone med dual-sim 5G.

Opdateringen er allerede landet som en offentlig beta, der kan installeres via Apples hjemmeside uden at man er registreret som udvikler.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button