×
Mobil tilbehør

Apple Battery Cover (iPhone XS Max)

Apples nye Smart Battery Case er ikke pænt - men det gør jobbet

Kønt er det altså ikke, Apples nye Smart Battery Case som jeg har haft til test i nogle dage nu. Til gengæld virker det absolut efter hensigten, og har du behovet er det en løsning der ikke er helt så… Nederen? …Som man kunne tro.

Design der næsten gør ondt

En batteripakke på en mobiltelefon er sjældent køn. Men iPhone XS Max er en rigtigt pæn telefon, og derfor gør det næsten ondt når man pakker den ind i batterycasen fra Apple. Det, der var en smuk mobiltelefon er nu en klodset klump i lommen.

Jeg ved godt, at det nærmest ikke er muligt at bygge noget, der er meget mere lækkert – jeg har prøvet en del forskellige covers af denne type. Men det er bare en bekræftelse af, at vi virkelig har brug for en udvikling i batteriteknologi, så vi kan få en ordentlig batterilevetid på de indbyggede batterier i telefonerne. Men indtil den dejlige dag oprinder – ser det altså sådan ud:

Når coveret er på, får du en status på skærmen

Let at bruge

Når den første panik over designet har lagt sig, kan man glæde sig over, at funktionaliteten er helt i orden. Det er relativt let at sætte telefonen i coveret når man først lige har lært bevægelsen, hvor man bøjer den øverste halvdel af coveret lidt tilbage og skubber telefonen ned imod bunden, hvor den glider på lightningstikket. Når man først har fået det på, viser telefonen både dens egen batteristatus og coverets.

Lades også trådløst… Agtigt

Coveret kan både lades selvstændigt via den normale iPhone oplader – en lille diode angiver coverets status. Hvis man sætter telefonen (med cover) til at oplade med en den “almindelige” lader vil den oplade telefonen med “slow charging”. Hvis man sætter den til en 18W lader (fra eksempelvis den nye iPad) hurtiglader den telefonen. Og hvis du går all in og lader med en 30W lader fra eksempelvis en MacBook, får du virkelig fart på, for så hurtiglader både cover og telefon på samme tid.

Det er super praktisk at casen kan oplades ved siden af telefonen – hvis man har travlt kan man altså sætte begge til at oplade på samme tid (forudsat man har to opladere, naturligvis) og på samme tid have næsten dobbelt kapacitet med ud ad døren. Det er super smart.

Du kan også lade den på din trådløse oplader. Eller – det er i hvert fald meningen. I praksis er den noget sværere at få til at lade end iPhone selv – den skal ligge væsentlig mere præcist på laderen. Når man dertil lægger, at den lader uendeligt langsomt, vil jeg mene at det er langt bedre at koble en almindelig oplader til.

ÆGTE to dages brug

iPhone XS Max leverer normalt ca. 11-12 timers strøm hvis den bruges “hårdt” – altså med masser af Facebook, mail, spil og video. Det er i forvejen ganske udmærket. Når man tager coveret i brug får man derudover ca. 10 timers brug. Det har for mig gjort, at der simpelthen er to hele dages brug på telefonen – også når jeg taler meget. For folk der rejser meget, er dette en enorm fordel. Men for dig der “bare” normalt oplader telefonen helt en gang i døgnet, er det formentlig overkill – i hvert fald på iPhone XS Max. Så i det tilfælde skal du overveje ulemperne før du investerer de 1.099 kr. Smart Battery Case koster.

Bedre til iPhone XS

XS Max har i forvejen et rigtigt godt batteri – i hvert fald i forhold til dagens standard. Derfor er det ikke helt så nødvendigt med en case som denne på Apples største smartphone. Derudover er kapaciteten på coveret her det samme som på XS udgaven, så selv om casen er større er der altså ikke ekstra “tid” i den i forhold til XS Smart Battery Case. Med andre ord vil jeg mene, at der er væsentlig forskel på hvor nødvendig den er for de to telefoner: På XS vil jeg sige den er need-to-have for folk der er meget på farten og væk fra nærmeste stik – for Max er den mere nice-to-have. Men det er den så til gengæld også. Ikke desto mindre kan det sagtens være, at en “almindelig” powerbank ville være et bedre bud på en god løsning til dig.

Apple Smart Battery Case

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 1.099 kr.

Apples Smart Battery Case gør ikke noget godt for telefonens design, men det virker helt efter hensigten.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.