×
Gadgets

Apple bøjer sig for oprørske musikere

Blot en ugen inden lanceringen af Spotify-konkurrenten Apple Music, må Apples trække i nødbremsen for at stoppe musikerflugt fra tjenesten. Sangerinden Taylor Swift brokkede sig i sidste uge over tjenesten og meddelte, at hun ikke ville gøre sit kommende album, 1989, tilgængelig til streaming hos Apple.

I weekenden fulgte engelske Beggars Group, der bl.a. står bag det legendariske pladeselskab 4AD, trop. I et blog-indlæg på deres hjemmeside, forklarer Beggars at de ikke har kunnet nå til enighed med Apple. Dermed så det ud til, at kunderne hos Apple Music måtte undvære kunstnere som Adele, White Stripes, Vampire Weekend, Basement Jaxx, Radiohead, Lou Reed, Queens of the Stone Age og adskillige andre.

Ifølge The Verve har også The Beatles nægtet at lade sin musik streame via Apple Music.

Det, der har gjort musikerne sure, er Apples beslutning om at give samtlige brugere tre måneders gratis prøveperiode. I den periode vil musikerne ikke blive betalt, når deres musik spilles på tjenesten – og musikerne mener, at de betaler gildet for Apples reklamefremstød.

Men nu har Apple vendt på en pladetallerken. På Twitter skriver Apples Eddie Cue at “Apple vil altid sikre sig at musikerne bliver betalt”, og fortsætter: “Apple Music vil betale kunstnerne for streaming – også i den gratis prøveperiode”.


Apple har angiveligt tidligere reageret ved at true musikerne. Ifølge forsangeren fra Brian Jonestown Massacre, Anton Newcombe, har Apple truet ham med at fjerne hele hans bagkatalog fra iTunes med mindre han går med på betingelserne hos Apple Music. Det meddeler Consequence of Sound.

Oprindeligt havde Apple tænkt sig at betale musikerne 71,5 procent af indtægterne fra Apple Music (73 procent udenfor USA), men ifølge Re/Code ændrer Apple nu modellen, så musikerne bliver betalt per stream i stedet.

Apple Music går som sagt i luften om en uges tid – den 30. juni for at være eksakt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.