×
Gadgets

Android-brugere flygter til iPhone

Med iPhone 6s fortsætter æblemobilen sit triumftog – og rekordmange tidligere Android-brugere skifter over til Apples smartphone, fortalte Tim Cook under præsentationen af Apples seneste kvartalsregnskab.

Det korte af det lange er, at Apple stadig er dybt afhængig af iPhones succes, fordi nyere produkter har svært ved at bide sig fast. Overraskelserne er, at Apple aldrig nogen sinde har solgt så mange Mac-computere i et kvartal og at Android-brugere angiveligt skifter til iPhone som aldrig før.

Her er et sammendrag af fremlæggelsen …

iPhone
Mobilen fortsætter med at gå som varmt brød og iPhone 6s lader til at være en succes. Apple solgte 48 millioner iPhones i forhold til 39 millioner i samme periode sidste år, og mobilen står nu for voldsomme 62 procent af Apples indtægter, versus 56 procent sidste år. Den er dermed Apples væsentligste indtægtskilde. Under pressemødet fortalte Tim Cook, at 30 procent af de nye iPhone-brugere kommer fra Android-platformen. Det er det højeste nogen sinde.

[show-rjqc id=”2″]

Mac, iMac og MacBook
Apple har aldrig solgt så mange computere, som i de seneste tre måneder. Det er pænt bemærkelsesværdigt i en tid, hvor salget af computere er styrtdykket i fem-seks år i streg. Analysefirmaet IDC har forudsagt, at computersalget ville falde med 11 procent i dette kvartal, men Apple går direkte modsat. Perioden juli-september typisk stærk for Mac-salget – sandsynligvis pga studiestart – men hele 5,7 millioner Mac-computere røg over disken i dette kvartal.

iPad
Til gengæld får Apple sværere og sværere ved at sælge sine iPads. For første gang siden 2011 er der solgt færre end 10 millioner eksemplarer på et kvartal (9,8 mio., red.). Apple håber, at den kommende iPad Pro kan være med til at rette op på det vigende salg. Traditionelt set er julekvartalet det, hvor der sælges flest iPad-enheder, men selv dette tal har været faldende år for år; sidste år var tallet 21,4 millioner, i 2013 var det 26 millioner.

Apple Watch
Modsat de øvrige produkter vil Apple ikke ud med, hvor mange enheder der sælges af Apple Watch. I stedet er smarturet havnet i kategorien “andre produkter”, der også rummer den skrantende iPod, Apple TV og Beat-mærket. Indtjeningen er steget fra 1,9 milliarder sidste år (hvor Apple Watch endnu ikke var udkommet) til 3 milliarder i samme kvartal i år. Det lugter altså ikke ligefrem af en kæmpesucces for Apples smartwatch.

Apple Music
Apple Music har fået over 6,5 millioner betalende abonnenter siden de tre måneders introperiode udløb i slutningen af august. Til sammenligning rundede Spotify 20 millioner betalende abonnenter i sensommeren.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.