×
Gadgets

Apple går i krig mod den amerikanske regering

“Den amerikanske regering har krævet, at Apple tager et hidtil uset skridt, der truer sikkerheden for vores kunder. Vi er imod denne ordre, som har betydning langt ud over den specifikke juridiske sag.” Sådan indleder Apple-bossen Tim Cook et åbent brev, der netop er blevet offentliggjort. I brevet fortæller han, at den amerikanske regering har givet Apple direkte ordre på at bygge en bagdør ind i iPhone-operativsystemet, så det bliver muligt for regeringen at hente data ud fra telefon.

“Dette kræver offentlig debat, og vi ønsker, at vores kunder og folk rundt om i landet skal forstå, hvad der er på spil,” skriver han yderligere.

Helt konkret har FBI, med den amerikanske regering i ryggen, bedt om en “nøgle”, så de vil kunne tilgå eventuelle terroristers mobiltelefoner. I det specifikke tilfælde har FBI brug for at komme ind i en iPhone, der tilhørte Syed Rizwan Farook, der sammen med sin kone dræbte 14 mennesker i Californien sidste år; den såkaldte San Bernadino-sag.

Cook hævder at ordren vil tvinge Apple til at ændre sikkerheden i iPhone på en måde, der vil kunne gøre uskyldige brugere mere udsatte.

“Vi udfordrer FBIs krav med den dybeste respekt for det amerikanske demokrati med en kærlighed til vores land. Men vi mener at det vil være i den bedste interesse for alle, at træde et skridt tilbage og overveje konsekvenserne (…) I sidste ende frygter vi, at dette krav vil underminere selve de rettigheder og den frihed vores regering er beregnet til at beskytte,” skriver Tim Cook i det følelsesladede brev.

Apple har ofte været meget offentlige i deres holdning til kryptering og til brugernes sikkerhed – et område de vægter meget højt. Tim Cooks brev har fået ros af rettighedsorganisation Electronic Frontier Foundation, der støtter hundrede procent op om Apple i denne sag. Læs hele Tim Cooks offentlige brev her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.