×
Gadgets

Her er verdens sikreste smartphone

Er du typen, der har en sølvpapirshat liggende i skuffen, for en sikkerheds skyld, så bør du skrive dig op til Turing Phone. Udseendet siger næsten det hele; Det er en exceptionel mobiltelefon. Den er bygget til at være umulig at hacke og umulig at ødelægge.

“Det er ikke alle, der vil køre i folkevogn. Der er folk, der vil køre i Aston Martin, Lamborghini og Ferrari. I øjeblikket er de fleste mobiltelefoner folkevogne,” siger Syl Chao, der er adm. direktør for Turing Robotic Industries, firmaet bag Turing Phone, til det amerikanske magasin Wired. Som magasinet derefter tørt konstaterer: Turing Phone er superbilen.

Turing Phone er en 5,5 tommer stor Android 5.1-smartphone. Men Turing Robotic Industries har smurt sin helt egen brugerflade hen over – og målet er, at den skal være et hundrede procent sikret mod hackere og andre indtrængere. Alle indbyggede apps har end-to-end-kryptering og al kommunikation til og fra telefonen skal igennem “Turing Imitation Key”, der håndterer al kryptering – inklusive udveksling af nøgler – direkte i telefonens hardware.

Af sikkerhedsårsager har Turing Phone hverken USB-indgang eller stik til hovedtelefoner. Den har kun wifi, Bluetooth og et proprietær opladerstik. Telefonens indmad er desuden nano-lakeret, så den kan tåle en tur i vand. Som i: Kan ligge i havnen den uge og fungere, når den bliver fisket op.

Lyder det ikke James Bond-agtigt nok, så er mobilen tilmed lavet af et materiale, som Turing kalder “liquidmorphium.” Det er en amorf legering af zirconium, kobber, aluminium, nikkel og sølv, der angiveligt er stærkere end stål, men billigere og mere effektivt at producere end titanium.

Turing forventer ikke, at alle folkevognene skiftes ud med Turing Phone. Tværtimod bliver der i første omgang bare produceret 10.000 enheder, der ryger i forsalg den 31. juli på turingphone.com. Prisen for mobilen starter ved 610 dollars (omkring 4.000 danske kroner) for 16GB-udgaven – dertil skal du lægge danske afgifter og moms.

Du kan også nøjes med at kigge på galleriet herunder. Det er gratis.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.