Pixel
Gadgets

Apple lancerer nyt Apple Watch Series 4

Apple har lanceret en ny udgave af verdens mest populære ur: Apple Watch Series 4

Cupertino, CA: Apple har her til aften dansk tid lanceret en ny udgave af deres smartwatch, kaldet Apple Watch Series 4. Den største nyhed er, at urets skærm er blevet op til 35% større – og i øvrigt noget mere afrundet i designet. Dog ikke helt rundt som flere af konkurrenternes ure – eksempelvis Samsungs nyeste. Uret kommer i 39,9mm og en større 45,2mm udgaver. Begge dele er væsentlig større end forgængerne, der var 38mm og 42mm.

Flere nye teknologier

Apple Watch Series 4 er blevet lidt tyndere og har fået en redesignet krone, der kan levere haptisk feedback. Det har også fået bluetooth 5.0, hvilket burde betyde endnu bedre forbindelse til telefonen. Ny LTE teknologi betyder i øvrigt også, at 4G dækningen burde blive bedre.

Det nye ur har samme batterilevetid som Series 3 – hvilket, taget de nye teknologier i betragtning – er okay. Vi havde dog håbet på en lidt bedre batterilevetid.

Sundhed i fokus

Det nye ur har om muligt endnu mere fokus på sundhed. Eksempelvis kan uret afsløre, hvis du eksempelvis har irregulær hjerterytme – faktisk kan uret endda tage en EKG, hvilket ifølge Apple er første gang det er muligt med et ur der kan købes som almindelig forbruger. Funktionen vil i starten kun være tilgængelig for amerikanske brugere, men vil komme til andre lande i løbet af efteråret – forhåbentlig inklusiv Danmark.
Udover fokus på hjertet er der også ny funktionalitet på andre måder i forhold til sundhed – eksempelvis kan uret opfatte, hvis brugeren falder – og vil så efter et stykke tid selv ringe efter hjælp.

Apple Watch Series 4 er det første ur, der har fået godkendelse af den amerikanske sundhedsmyndighed FDA.

Series 4 kommer i sølv, guld og grå. Prisen er den samme som tidligere. Det vil være tilgængeligt i Danmark fra d. 21 september i både 4G versionen (Dog kun hos 3) og wifiudgaven.