fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Apple Watch bruger indbygget EKG-teknologi til at forbedre pulsmåling – også herhjemme

Sæt en finger på kronen når du måler pulsen, så bliver målingen langt mere nøjagtig.

En af de “skjulte” funktoner i Apple Watch Series 4, er muligheden for at benytte de indbyggede kredsløb til at forbedre pulsmålinger. Og modsat EKG-funktionen, der kræver at du har et amerikansk ur og i øvrigt er fyldt 22 år, så kan alle med en Series 4-model få glæde af den forbedrede pulsmåler. Det kræver bare, at du har opgraderet til den seneste software-version (5.1.2, red.).

Samme kredsløb

Den forbedrede pulsmåling benytter samme kredsløb som EKG-funktionen og kræver altså, at du sætter en finger på den digitale krone mens du måler. Det giver nemlig Puls-app’en mulighed for at skifte fra infrarød måling til at bruge elektroderne på den elektriske pulsmåler, der er placeret i kronen og på bagsiden af uret. Ved at sætte fingeren på kronen måles pulsen ikke bare mere præcis, den måles også oftere. Som udgangspunkt måles den hvert femte sekund, men med fingeren på kronen måles den hvert sekund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

 
Rent teknisk foregår det, ifølge Apple, ved, at der laves et lukket kredsløb mellem dine to arme og hjertet. I det lukkede kredsløb måles elektriske impulser gennem brystet. For at aktivere den mere avancerede måling skal du bare åbne for Puls-app’en og sætte fingeren på den digitale krone.

Du kan finde flere informationer om den nye, avancerede pulsmåling på Apple Watch Series 4 i Apples supportdokumenter – på engelsk.

Back to top button