Teknologi

Norsk mand reddet af Apple Watch 4

Faldalarmen i Apple Watch Series 4 har formentlig reddet en 67-årig nordmands liv

Da Apple sidste år lancerede den nyeste udgave af Apple Watch slog de på især to funktioner – EKG og faldalarmen. Siden da har EKG funktionen fået æren for at have reddet en del menneskeliv, men nu har også faldfunktionen reddet livet på en norsk mand, skriver NRK.

Faldt om natten

Natten til lørdag kl. 04.32 ringer telefonen hos Mali Storli Engedal i Oslo. Det er alarmcentralen, der vil fortælle hende at hendes mands ur har ringet til dem – men at de ikke kan få kontakt til ham. Hun kan fortælle dem, at han er hos en ven i Hamar, hvorefter politi og redningspersonel kører ud til adressen og finder 67-årige Toralv Østvang på badeværelsesgulvet – bevidstløs, blødende og med 3 brud på knogler i ansigtet.

Reddet af uret

– Far blev reddet af et smartwatch. Han er faldet et par gange tidligere, men han er fortsat ung og det har aldrig været på tale at han skulle have en tryghedssalarm, fortæller datteren Kirsti Østvang til NRK. Kirsti arbejder som techjournalist for Dinside.no og ved derfor en del om smartwatches, deriblandt Apple Watch 4, som hendes far havde på.

Ringer automatisk

Apple Watch 4 fungerer på den måde, at det registerer et fald – og hvis man er over 65 år ringer det automatisk til 112 efter et minut, hvis man ikke slår alarmen på uret fra. Og det var ifølge Kirsti Østvang præcis det, der var sket. Hendes far var gået på toilettet midt om natten og er snublet – men kan altså ikke huske noget fordi han blev slået bevidstløs. Apple Watch ringede derfor til 112 – som så kunne tage kontakt til Mali Storli Engedal.

Faldalarmsfunktionaliteten er også aktiveret i Danmark, men EKG funktionen er endnu ikke godkendt i EU. Det ventes dog at ske inden for relativt kort tid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.