TeknologiTophistorie

Apple Pay giver seriøst baghjul til MobilePay i butikkerne

Der bliver betalt med Apple Pay over dobbelt så mange gange, som med MobilePay i de fysiske butikker. Google Pay halter endnu længere efter.

Selv om MobilePay havde rekordvækst sidste år, er de blevet overhalet af Apple Pay. Endda ganske eftertrykkeligt. Det viser Nationalbankens seneste undersøgelse af vores betalingsvaner.

Hele 42 procent af alle mobilbetalinger i Danmark sidste år, foregik via Apples mobile betalingsløsning. Det gør den til den mest brugte herhjemme. MobilPay må nøjes med en andenplads, langt bagefter med bare 22 procent af betalingerne.

Dankort-app’en kommer lige efter med 19 procent, mens Google Pay er blevet overhalet med flere omgange. Kun 6 procent af mobilbetalingerne foregik med Googles betalingsløsning.

I 2021 blev der foretaget ca. 186 mio. transaktioner med Apple Pay i fysisk handel, ifølge undersøgelsen. Det svarer til en stigning på 147 mio. transaktioner siden 2019. Stigningen skal ses i sammenhæng med, at kun 18 procent af befolkningen har adgang til Apples betalingsløsning.

“Det betyder, at forbrugere, som har aktiveret Apple Pay på deres telefon, også bruger løsningen flittigt,” konkluderes det i rapporten.

Undersøgelsen viser også, at de forbrugere, der anvender enten Apple eller Google Pay til be­talinger, bruger mobilen til mere end halvdelen af alle deres betalinger i fysisk handel.

Andel af befolkningen med mobil-betalingsløsninger til rådighed

Mobilbetalingsløsning (pct.)20192021
MobilePay9092
Apple Pay918
Dankort-app1313
Google Pay 49
(Kilde: Danmarks Nationalbank)

Som det ses er MobilePay fortsat den overlegent største mobilbetalingstjeneste herhjemme, målt på antal brugere. 94 procent af befolkningen har mindst 1 mobilbetalings­løsning tilgængelig på deres mobil, og 42 procent har mindst to forskellige mobilbetalingsløsninger til rådighed.

Nationalbankens undersøgelse kan læse her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.