TeknologiTophistorie

MobilePay havde rekordvækst i 2021

MobilePay har nu passeret over en million daglige betalinger i gennemsnit. Særligt onlinehandlen er boomet.

Trods hård konkurrence fra Apple Pay og andre mobile betalingsløsninger, har MobilePay fortsat vind i sejlene. 2021 blev endnu et år med rekordvækst og de kommer primært fra nethandel. Danskerne handler nemlig for flere penge på nettet end i fysiske butikker med MobilePay.

– Konkurrencen fra de internationale løsninger er hård, men vi fortsætter den kraftige vækst, fordi vi er en universel løsning, der kan bruges i alle betalingssituationer. Danskerne benytter i stigende grad også MobilePay til faste betalinger og regninger. Hver fjerde voksne dansker bruger nu MobilePay til faste betalinger, siger Claus Bunkenborg, der er direktør hos MobilePay.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved nytår vil danskerne have overført omkring 425 millioner gange med MobilePay app’en svarende til 158 milliarder kroner. Det er første år nogensinde, at MobilePay har over en million transaktioner i gennemsnit om dagen. Væksten er på knap 25 procent siden 2020, som også satte rekord. 

Mest bemærkelsesværdigt er, at danskerne nu bruger flere penge på at handle med MobilePay på nettet end i fysiske butikker. MobilePays betalinger i butikker og webshops er i 2021 steget med næsten 40 procent målt i kroner og løber nu op i 70 mia. kr. Af dette beløb udgør hele 44 mia. kr. salg af varer og ydelser på nettet. 

 – Vi har en rigtig fin vækst i de fysiske butikker. Men nethandelen løber bare markant hurtigere og udvikler sig eksplosivt i disse år.  På et år er det steget fra 2,7 millioner til over 3,4 millioner, oplyser Claus Bunkenborg

November måned med Black Friday som motor satte ny månedsrekord, da antallet af transaktioner i Danmark passerede 41 millioner og overførslerne målt i kroner nåede 14,8 mia. kr. December ventes at lande marginalt lavere. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button