Teknologi

Apple slår rekord: iPhone 11 er et stort hit

Apple er tilbage på sporet med nye omstætningsrekorder, der primært skyldes iPhone 11 serien. Tim Cook advarer samtidig om næste kvartal.

Apple er efterhånden adskillige gange meldt ude, men fortsætter med at overraske; således sætter det seneste kvartalsregnskab nye rekorder – og det ser ud til, at de nye iPhone 11 modeller er blevet et stort hit. Ligesom både AirPods og Apple Watch.

Tim Cook fortalte under fremlæggelsen af kvartalsregnskabet at omsætningen er steget 9 procent til i alt 91,8 milliarder dollars. Det er ny rekord for Apple. iPhone-omsætningen steg 8 procent og udgjorde i alt 55,96 milliarder dollars.

Produktkategorien der rummer Apple Watch, AirPods og Beats-hovedtelefonerne omsatte for 10 milliarder i kvartalet – en stigning fra 7,3 milliarder dollars i samme periode sidste år. Tim Cook fortalte også investorerne, at 75 procent af de kunder, der købte Apple Watch, er nye kunder der ikke tidligere har ejet et Apple Watch.

På services-siden, der inkluderer Apple Music, Apple TV+, iCloud, AppleCare, Apple Pay med mere, steg indtjeningen med 17 procent i forhold til sidste år. Den eneste kategori der faldt en smule, er Mac-computere, der omsatte for 7,1 milliarder dollars i forhold til sidste års 7,4 milliarder dollars.

 

Coronavirussen sender skygger over næste kvartal

Det stærke kvartal har overrasket analytikere over hele linjen og de fleste ser det som et imponerende comeback efter at Apple, for første gang siden iPhone blev introduceret, ikke formåede at overgå sig selv i samme periode sidste år.

Tim Cook kunne dog ved samme lejlighed advare om, at coronavirusen kan give Apple problemer i næste kvartal – både i forhold til leverandører og privatkunder. Cook fortæller, at virussen allerede allerede har haft ”væsentlig indflydelse” på Apples operationer i Kina, hvilket har resulteret i rejsebegrænsninger, reduktioner i produktionen og midlertidige butikslukninger.

Flere af Apples leverandører kommer fra det hårdt ramte Wuhan-område, hvor fabrikker er blevet midlertidigt lukket ned af de kinesiske myndigheder i forsøget på at inddæmme smitten. Apple fortalte, at de har uddelt ”plejesæt” til sine ansatte i Kina.

Kvartalsregnskabet kan læses her. Det dækker over perioden fra 1. oktober til 31. december 2019.

Her tjente Apple pengene i Q1 2020:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.