GadgetsTophistorie

Apple tager livet af HomePod

Apple stopper produktionen af HomePod, men HomePod mini får lov at leve videre. Den sorte model er allerede udgået.

Apple stopper produktionenen af den største af HomePod-højttalerne. I stedet vil de fokusere på mini-udgaven, fortæller de til TechCrunch. Den sorte udgave af højttaleren er allerede væk, mens der stadig er hvide udgaver til salg – i hvert fald indtil lageret er tømt.

Højttaleren har levet et lidt diffust liv. Da den blev introduceret i 2018 blev den rost for sin lyd, men kritiseret for at være for dyr. Apple sænkede prisen en smule året efter, men det hjalp åbenbart ikke på salget. HomePod kom heller ikke ud på alle markeder – eksempelvis har den aldrig været officielt til salg i Dannmark, selv om den har kunnet fås via import.

Sidste år i november kom så HomePod mini, der er væsentlig mindre og billigere, men har nogenlunde samme funktioner. Den får altså lov at blive på hylderne. Men heller ikke den er lanceret i Danmark. Her er Apples udmelding til TechCrunch:

“HomePod Mini har været et hit siden debuten sidste år og tilbyder kunderne en fantastisk lyd, en intelligent assistent og kontrol til det intelligente hjem. Vi fokuserer vores indsats på HomePod mini. Vi stopper produktionen af den originale HomePod, der fortsat vil være tilgængelig så længe lager haves, gennem Apple Online Store, Apple Reatail Stores og autoriserede Apple-forhandlere. Apple vil fortsat give HomePod-kunder softwareopdateringer, service og support via Apple Care.”

Det er ikke første gang, Apple forsøger sig med en højttaler for derefter at kaste håndklædet i ringen. Helt tilbage i 2006 lancerede de iPod Hi-Fi, der var en bastard mellem en højttaler og en dock til musikafspilleren iPod. Ligesom HomePod blev den rost for sin lydkvalitet, men kritiseret for sin høje prislap. Og allerede halvandet år senere blev den hevet af markedet.

iPod Hi-Fi
iPod Hi-Fi fra 2006 (Foto: Teófilo Ruiz Suárez / Flickr)

Selv om HomePod ikke har været officielt til salg herhjemme, har den kunnet købes via netsider for lige under 3.000 kroner. Mini-udgaven sælges fortsat på nettet herhjemme for knapt 900 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.