×
Gadgets

ASUS Zenfone 5 er som en billig iPhone X …

Nej, det er ikke en iPhone X du ser på billedet. Det er ASUS splinternye Zenfone 5, der har neglet det ikoniske hak i toppen fra Apples flagskib.

Der er ingen grund til at gå rundt om den varme grød: Zenfone 5 fra ASUS er en nærmest skamløs kopi af iPhone X. Kanterne er kurvet metal, kameraet på bagsiden har samme position og så har Zenfone det ikoniske hak i toppen af skærmen.

Til gengæld er den billigere end “originalen” – den forventes af komme til koste omkring 5.000 kroner, altså halvdelen af X’eren – og så kører den naturligvis Android og ikke iOS. Og ASUS er ikke de eneste, der har stjålet designet ladet sig inspirere af iPhone X – også Huawei har haft et øje rettet mod Cupertino, da designede deres kommende P20, der lanceres i Paris sidst på måneden.

6,2-tommers skærm

Zenfone 5 kommer i to versioner, nemlig 5 og 5Z, hvoraf den sidstnævnte er topmodellen med stærkere processor. Processoren i Zenfone 5Z er den nye Qualcomm Snapdragon 845, der også driver Samsungs nye Galaxy S9-modeller, mens lillebror Zenfone 5 er den første tilgængelige smartphone i verden, der drives af den nyeste Qualcomm Snapdragon 636 Mobile Platform.

Zenfone 5 ligner iPhone X på en prik, bortset fra een lidt trykkere ramme forneden.

Til gengæld er både Zenfone 5 og 5Z udstyret med en 6,2-tommers kant-til-kant-skærm med Smart Screen On, som forhindrer skærmen i at slukke, når brugerens ansigt er registreret.

Dobbelt kamera

Ligesom Zenfone 4 – som vi testede i november – er der dobbelt kamera, der kan arbejde sammen, på bagsiden af de nye Zenfone-modeller; et traditionelt 12-megapixel 24mm kamera samt et sekundært 120-graders vidvinkelkamera med et synsfelt, der er to gange bredere end et standard smartphonekamera.

Selv kameraerne på bagsiden er placeret på samme måde, som på iPhone X.

Derudover har de nye Zenfone-modeller alt det, vi forventer af en smartphone i dag, deriblandt fingeraftrykslæser, ansigtsgenkendelse, kunstig intelligens (AI), NFC og fast-charge-batteriteknologi. Styresystemet er den seneste Android-aftapning 8.0 Oreo.

Venter på dansk lancering

Zenfone 5 & Zenfone 5Z vil være tilgængelige i to forskellige farver: Meteo Silver og Midnight Blue. Nordisk lanceringsdato og priser vil blive offentliggjort på en senere dato, fortæller ASUS. Vi har naturligvis bestilt et eksemplar, vi kan anmelde her på siden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.