×
Mobil og tablets

Asus Zenfone 4

Lækker byggekvalitet, Hi-Res-lyd og et virkelig godt dobbeltkamera gør Zenfone 4 til et fint alternativ, hvis du ikke vil betale flagskibspriser for din nye smartphone.

Sig mig, Asus, det er da bærbare computere og udstyr, ikke? Nej, det er også mobiltelefoner. Zenfone-modellerne har været på markedet siden 2014, men har aldrig nået de danske butikshylder. Før nu, hvor Asus føler sig klar til at kaste sin seneste model ud i konkurrencen mod primært OnePlus og Huawei. Zonefone 4 er en mellemmodel, der rummer et hemmeligt våben; et dobbeltkamera.

Zenfone både føles og ser eksklusiv ud, men prismæssigt er den end ikke i nærheden af de gyseligt høje priser på visse producenters flagskibe. Zonefor 4 kan tages med ud af butikken for omkring 3.800 kroner og skønt det ikke just er pebernødder, så er den markant billigere end en iPhone X eller Note8.

Zenfone 4

Asus har skåret telefonen ud af et stykke aluminium og puttet Gorillaglas på både for- og bagside. Siderne er svagt afrundede, men har stadig lidt kant, så man kan få et ordentligt greb om telefonen. Der er ingen kamerabuler på bagsiden, der prydes af et Asus-logo.

Har, hvad den skal have

Den har både NFC, fingeraftryksscanner, Bluetooth 5.0 og et USB-C-stik, der bruges til opladning. Den har hele 64 gigabyte lagerplads som endda kan udvides via microSD-kort.

Skærmen er en 5,5 tommer model i Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixels), der er godt afstemt med en Snapdragon 630-processor og Adreno 508-grafikprocessor. Specielt sidstnævnte gør et rigtig godt stykke arbejde; selv mere krævende spil kørte uden problemer.

Skærmen er udmærket, uden at imponere. Efter denne anmelders smag, mangler der simpelthen en smule krudt i farverne, men en mere tålmodig sjæl kan måske presse mere ud af det medfølgende Asus Splendid-nørdprogram.

Hele molevitten henter saft og kraft fra et relativt voldsomt 3.300 mAh batteri, der holder fint til halvanden dags hårdt arbejde. Den har desuden ”fast charging”, men leveres kun med 10W-oplader, så konkurrenterne løber fra den – host, OnePlus 5.

Men overordnet kan man sige, at Zenfone 4 leverer varen i forhold til prisen.

Fremragende kamera

Der, hvor Zenfone 4, løber fra konkurrenterne, er på kameradelen. Asus har udstyret mobilen med hele to primære kameraer på bagsiden. Det ene er en 12 megapixel f/1,8 Sony-sensor med optisk billedstabilisering, det andet er en 8 megapixel sensor med en imponerende 120 graders vidvinkel. Der er altså ikke mulighed for optisk zoom, som i for eksempel iPhone-plus-modellerne, til gengæld kan man fange næsten hele Peterspladsen i Rom uden problemer. Dog daler kvaliteten betragteligt, når man kun bruger vidvinkel.


Begge kameraer har HDR, High Dynamic Range, og takket være tekniske fiflerier kan kameraet levere billeder i Super Resolution Mode, hvilket i dette tilfælde er 48 megapixel.

Kameraet kan også skyde i RAW-format, lave slow-motion-optagelser, timelapse-videoer og skyde video i 4K-opløsning. Ved at aktivere Pro-funktionen får man adgang til alle de manuelle håndtag der forventes at et kamera.

Du finder ikke mange mobiltelefoner til denne pris, der leverer bedre billeder.


Billedet ovenfor er skudt umiddelbart efter lanceringen af Zonefone 4 i Rom. Som det ses, klares aftenbilleder ret godt (klik for større billede).

High Resolution-lyd

Asus forkæler også ørerne, idet telefonen er Hi-Res Audio-certificeret og udstyret med DTS Headphone:X 7.1 virtual surround, der simulerer fuldfed surroundlyd i helt almindelige hovedtelefoner. Effekten er godkendt, men vil ikke imponere folk med et dyrt surroundanlæg i stuen.

Zenfone 4 er i pris og bestykning i samme klasse som OnePlus 5, Honor 9 og Huawei P10; en mellemklassemobil der ikke tømmer kassekreditten. Men Asus forkæler ejerne med et kamera, der får telefonen til at stikke op over de nævnte. En fin mobiltelefon, der fortjener opmærksomhed.

Asus Zenfone 4

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

3.888 kr.

Zenfone 4 er en mellemmodel, der med sit kamera og Hi-Res-lyd leverer over sin klasse.

TJEK AKTUEL PRIS HER
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.