×
Gaming

Bliver Ataris mystiske box en moderne konsol?

Atari hintede for kort tid siden, at der var en ny konsol på vej fra firmaet, men udover nærbilleder af træfinish, der ledte tankerne hen på den klassiske Atari 2600 fra 1977, så var det ekstremt sparsomt med information om konsollen, der skal hedde Ataribox.

Flere billeder og mere mystik

Nu har Atari så udsendt et nyhedsbrev, som indeholder billeder af den kommende konsol men ikke så meget konkret info.

Det er en journalistisk grundregel, at hvis der er et spørgsmålstegn i overskriften, så er svaret næsten altid ’nej’, og også her må vi sige, at vi tror det ikke, men vi kan ikke vide det med sikkerhed.

Men selv om Atari ikke rigtig har været en relevant spiller i årevis og mest lever på logoet og folks minder, så tvivler vi oprigtig på, at de er tossede nok til at gå op imod Sony og Microsoft, der kaster milliarder ind i konkurrencen – selv Nintendo har for længst valgt en anden vej.

Moderne interne specifikationer

Men som Atari selv skriver i nyhedsbrevet:
”Som du nok kan gætte, så antyder portene (HDMI, 4x USB, SD, red.) at der vil være moderne interne specifikationer. Det betyder også, at mens vi vil levere klassisk spilindhold, så vil vi også levere moderne spilindhold.”

Det er ikke til at vide, hvad dette så præcis dækker over. Moderne mobil-spil på tv ligesom Apple tv eller forskellige Android-bokse leverer? I så fald taler vi nok om en Atari-emulator, der også kører Android. Eller vil Atari virkelig levere deres egen moderne konsol, som de forventer, at der vil komme nyudviklede spil til? Det sidste synes dødsfødt.

Konsollen er slet ikke færdigudviklet

Atari siger selv, at det ikke er for at hype deres nye konsol, at de holder kortene så tæt på kroppen, men fordi de vil være sikre på at ramme rigtigt og derfor slet ikke er færdige med designet.

Indtil videre ved vi altså kun at det bliver en Atarikonsol, der designmæssigt har samme sorte furer som Atari 2600 og også bliver leveret med samme type træfront (man kan vælge glas i stedet) og som har HDMI-tilslutning, hele fire USB-porte og plads til et SD-kort. Så der er tydeligvis tale om en konsol, der skal kunne mere end f.eks. Nintendos populære retrokonsoller, der kun har de indbyggede spil og ingen eksterne tilslutningsmuligheder – spørgsmålet er så: Hvor meget mere?

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.