×
TeknologiTophistorie

Prisen for at svinge dit dankort stiger

Fremover øges butikkernes udgift, når du svinger dankortet, med 8,9 procent. Nets peger på Apple Pay som den store synder.

Nets har i dag meldt ud, at butikkernes udgift, når du som kunde benytter dit dankort, stiger med 8,9 procent.

Årsagen? Vi bruger simpelthen kortet for lidt.

“Det er den hastige udbredelse af Apple Pay i butikkerne, der er den primære årsag til udviklingen,” siger Esben Torpe Jørgensen, der er direktør i Nets med ansvar for dankort.

Når vi betaler, så sker det nemlig oftest med Visa-delen af vores kort. Hvis vi registerer vores kort til mobilbetaling i Apple Pay eller Google Pay, så er det nemlig den del der bruges, og ikke dankortet, når vi sætter mobilen eller smarturet til den kontaktløse terminal.

Det er kun fornyligt, og foreløbigt kun hos Danske Bank, at man kan vælge at bruge sit dankort, når betalingen sker med mobilen. Øvrige banker har lovet, at de følger trop.

Disse banker har lovet, at de vil tilbyde at bruge dankortet til mobilbetaling

Danske Bank (udbydes nu)
Sparekassen Kronjylland
Middelfart Sparekasse
Vestjysk Bank
Lån & Spar Bank
Arbejdernes Landsbank
Nordea
Nykredit Bank
Sparekassen Danmark
Ringkjøbing Landbobank

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Selvom ændringen ikke direkte medfører en øget udgift til os slutbrugere, så forventes det alligevel at en del af regningen for at bruge dankortet sendes videre. Butikkerne kan ikke tage et gebyr for betaling, men kan naturligvis hæve priserne på varerne, så regnestykket stadig går op.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.