×
ElbilerTophistorie

Beethoven giver din elbil længere rækkevidde

Ny undersøgelse fra Kia hævder, at musikken du lytter til, mens du kører, har stor indflydelse på elbilens rækkevidde ...

Her er en af de mere spøjse nyheder. Kia mener at Beethoven er godt for elbilens rækkevidde. Helt specifikt var det Beethovens niende symfoni, der havde den bedste effekt. Langt bedre end sangen Blinding Lights fra The Weeknd, der havde den stik modsatte effekt. Årsagen skal dog findes i psyken, ikke i teknikken.

Kia satte simpelthen en række personer, uden erfaring i at køre elbil, til at køre en 29 kilometer lang rute i en Kia EV6 GT-Line S. Alle lyttede til en forudbestemt spilleliste på samme lydstyrkeniveau med faste lydindstillinger, mens et Empatica E4-armbånd samtidig registrerede kørerernes biometriske udsving.

Resultaterne viste, at deltagerne kørte op til fire gange mere effektivt, mens de lyttede til Beethoven sammenlignet med visse andre numre. Helt slemt var det med Blinding Lights, der simpelthen kostede dobbelt op på batteriforbruget.

Afslappende musik = længere rækkevidde

Konklusionen er, at musik påvirker vores psyke – og rolig musik giver en rolig(ere) kørestil, der gavner bilens rækkevidde.

Undersøgelsen blev fulgt af Duncan Williams, der underviser ved Universitet i Salford og er ekspert i akustik, støj, psykoakustik og lydvidenskab. Efter at have analyseret dataene konkluderer han at:

“Det, vi fandt ud af efter kun to dages test, var, at musik kan have en dramatisk indflydelse på den reelle rækkevidde for et elektrisk køretøj. Forskellige sange resulterede i varierende elektrodermal aktivitet og blodvolumenforøgelse for hver af deltagerne. Dette havde en afsmittende effekt på kørestilen og påvirkede i sidste ende den reelle rækkevidde for EV6. Kort sagt: Hvis du vil længere, så lyt til Beethoven og anden afslappende klassisk musik. Hvis du ikke er bekymret for, om rækkevidden falder lidt hurtigere, så sæt nogle flere numre i højt tempo på spillelisten.”

Spillelisten indeholdt i øvrigt følgende sange i denne specifikke rækkefølge:

  • Tycho – Awake
  • Adele – Hello
  • The Weeknd – Blinding Lights
  • Anna Meredith – Nautilus
  • Kanye West – Fade
  • Beethoven – Symfoni nr. 9 i d-mol, op.125.

Mon ikke også samme konklusion vil gælde for fossilbiler? Vil du læse mere, fortæller Kia om undersøgelsen her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.