×
GadgetsTophistorie

Billigere elcykel på abonnement

Swapfiets udvider med endnu en elcykel på abonnement. Denne gang lidt mere humant prissat.

Omkring 15.000 danskere har valgt at abonnere på en cykel fra hollandske Swapfiets, der tilbyder leje på månedsbasis inklusive service og reparationer. For et års tid siden kom den første elcykel, Power 7, på menuen, men til en hamper pris på 600 kroner om måneden. Nu har hollænderne fået endnu en elcykel i garagen, nemlig Power 1.

Og heldigvis er prisen blevet lavere. Du kan nemlig “nøjes” med at betale 399 kroner om måneden for Power 1, hvis du skynder dig. På et ikke angivet tidspunkt stiger prisen med 50 kroner.

Ideen er, at abonnenterne betaler et fast beløb hver måned. Til gengæld stiller Swapfiets en cykel til rådighed og både reparationer og service er inkluderet – hvis den punkterer eller på anden måde går i stykker, bestiller man service via app’en, og inden for 24 timer er det fikset. Cyklerne er udstyret med et karakteristisk blåt forhjul, der gør dem ret genkendelige i gadebilledet.

Hvor topmodellen Power 7 har syv gear og en rækkevidde på 145 kilometer på en opladning, har Power 1 blot en enkelt gear og en rækkevidde på 100 kilometer. Til gengæld lades batteriet også hurtigere op – fire timer på Power 1 mod fem på Power 7. Tophastigheden på begge modeller er 25 km/t.

Swapfiets Power 1
Swapfiets Power 1.

Batteriet på Power 1 er monteret på stellet, hvorfra det hurtigt kan fjernes, når elcyklen stilles. Batteriet har en kapacitet på 418 Wh og giver en rækkevidde på mellem 80 og 100 kilometer. Motoren er centralt placeret og er fra Shimano.

Der er tale om et ret basal cykel, der lige netop lever op til lovkravene. Der er ringeklokke, lygter og reflekser, men der er ingen håndbremse; udelukkede en pedalbremse.

I første omgang kommer Power 1 kun til københavnerne, mens Swapfiets-kunder i Aarhus, Odense og Aalborg må vente.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.