×
ElbilerTophistorie

BMWs battericeller er ikke gode nok – endnu

BMW går mod strømmen. Tyskerne vil ikke producere deres egne battericeller før teknologien har udviklet sig.

BMWs egne battericeller er ikke gode nok. Endnu. Derfor har den tyske gigant besluttet, at produktionen af batterier ikke skal opskaleres før teknologien er blevet forbedret. Det rapporterer Autonews Europa. I stedet vil BMW købe sine batterier fra Northvolt, CATL og Samsung.

BMW har ellers opført sit eget pilotanlæg til battericeller, men vurderer, at den førnævnte trio vil kunne dække virksomhedens behov for batterier i de næste par år.

Ifølge BMWs økonomidirektør, Nicolas Peters, vil bilproducenten ikke forhaste deres opskalering af egen celleproduktion. I stedet vil de investere i batteriudvikling hos forskellige partnere.

Mister kontrollen

Det er ellers vigtigt for mange elbilsproducenter at få fuld kontrol over batteriproduktionen, der er en af køretøjernes vigtigste komponenter. Derfor har eksempelvis Mercedes meddelt, at de hiver produktionen tilbage. Fra 2024 skal battericellerne til Mercedes biler fremstilles af Automotive Cells Company, som Mercedes ejer sammen med Stellantis og Total.

Stellantis tæller bilmærker som Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Opel og Peugeot.

Også Volkswagen har med ejerskabet i svenske Northvolt øget deres egenkontrol med batteriproduktionen.

Fordobler salget

BMW var en af de elektriske frontløbere med i3-modellen, men har siden mistet momentum til konkurrenterne. Ifølge Nicolas Peter er overgangen til elbiler gået hurtigere end hidtil antaget for 2-3 år siden.

Han fortæller, at BMW har fordoblet salget af elbiler i løbet af det seneste år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.