×
Gadgets

B&O: Lyd for milliardærer

Se godt på BeoLab 90-højttaleren på billedet, for det er sandsynligvis det tætteste, du (og vi) nogen sinde kommer på den. Med en prislap på en kvart million per styk, må Bang & Olufsens nye højttalere primært være rettet mod oligarker, oliesheiker og lottomilliardærer.

BeoLab 90 er et prestigeprodukt, der skal markere Struer-virksomhedens 90-års fødselsdag den 17. november. Den er 120 centimeter høj og vejer brutale 137 kilo. Stykket. Men så er hver højttaler også udstyret med hele 15 mindre højttalere, der har hver sin digitale forstærker. Desuden er BeoLab 90 udstyret med lydtryllerier, der tilpasser lyden fra højttalerne præcis til det rum, de står i.

“BeoLab 90 er lyden af fremtiden. Denne intelligente højttaler måler de akustiske påvirkninger fra sine omgivelser og udsender en lyd, der er optimeret i forhold til den ønskede lytteposition. Man behøver hverken at være tæt på højttaleren eller foran den for at få en fantastisk lydoplevelse,” fortæller CEO Tue Mantoni i en pressemeddelelse.

I virkeligheden er det tre forskellige teknologier, der arbejder sammen om at forbedre lyden: Active Room Compensation (introduceret med BeoLab 5), Beam Width Control og Beam Direction Control.

BeoLab 90 kan opleves i udvalgte Bang & Olufsen butikker fra den 17. november 2015 – dagen for Bang & Olufsens 90-års jubilæum. Den vejledende udsalgspris er 249.995 kroner pr. stk., og de første eksemplarer forventes klar til levering inden årets udgang.

Her på redaktionen er vi ret imponerede over, at Bang & Olufsen stadig har råd til at bruge tre år på at udvikle et produkt, der med et positivt skøn kan afsættes i 500 eksemplarer. Man kan da håbe for B&O at de også kan bruge teknologien og det, de har lært i de tre år, i deres billigere produkter også …

Se en video mere her:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.