TeknologiTophistorie

B&O hyrer Apple-profil

Bang & Olufsen har hyret Stephen Zadesky, der var leder for udviklingsteamet bag Apples første iPod og iPhone.

Bang & Olufsen har ikke haft det nemt de seneste år, men nu får Stuer-firmet hjælp fra en prominent figur. Stephen Zadesky, der har en fortid hos Apple, skal nemlig bidrage til udviklingen af virksomhedens fremtidige produktportefølje. Det oplyser B&O i en pressemeddelelse.

Selv om Zadesky ikke har samme kendisfaktor som visse andre Apple-profiler, er hans baggrund tung. Han har i mere end tyve år – mellem 1999 og 2019 – været ansat i ledende stillinger hos Apple, herunder chef for ingeniørteamet og ansvarlig for Apples afdeling for særlige projekter. Han var også leder af udviklingsteamet bag den første iPod og iPhone.

Indtil 2016 ledte Zadesky også Apples Project Titan; det hemmelighedsfulde projekt, der med stor sandsynlighed arbejder på en elbil med Apple-logo på køleren. Han har tidligere været ingeniør hos Ford.

På sin LinkedIn-profil skriver Zadesky om tiden hops Apple: “Hos Apple var jeg så heldig at hjælpe med at bygge og lede teamsene til den første iPod, første iPhone samt hundredvis af Apple-tilbehørsprodukter”.

Hos B&O er Stephen Zadesky per 1. november blevet ansat som ekstern rådgiver. Baseret på sin lange erfaring med teknologi og forbrugerelektronik skal Zadesky yde strategisk rådgivning til Bang & Olufsens medarbejdere og ledere inden for produktudvikling.

– Vi ser frem til at byde Stephen velkommen. Stephens dybe kendskab til produktudvikling og store erfaring med strategisk ledelse vil uden tvivl bidrage til vores turnaround og hjælpe vores fantastiske medarbejdere med at skabe fremtidens magiske produkter og kundeoplevelser, siger Kristian Teär, adm. direktør for Bang & Olufsen.

– Jeg glæder mig over at blive en del af et så ikonisk brand som Bang & Olufsen. Brandet har spillet en enorm rolle inden for forbrugerprodukter i de seneste hundrede år og har samtidig haft stor betydning for mig personligt. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Kristians dygtige team og hjælpe med at udvikle den næste generation af produkter for virksomheden, siger Stephen Zadesky.

Ud over stillingen som rådgiver hos B&O, fungerer Zadesky sideløbende som rådgiver for en række startups på tværs af flere område fra medicinsk udstyr til robotteknologi.

Stephen Zadesky er ikke den første Apple-profil, der har fået job hos virksomheden i Struer. I marts måned tiltrådte finske Miklu Silvanti som Senior Vice President og Chief Design Officer. Han havde arbejdet i otte år med design-legenden Jony Ive og har været med til at designe nogle af Apples mest ikoniske produkter. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.