DRTVTophistorie

Borgen vender tilbage 13. februar

Birgitte Nyborg står pludselig midt i et internationalt magtspil efter fund af olie i Grønland. Fjerde sæson af Borgen lander til februar.

Den fjerde sæson af Borgen får premiere på DR1 og DRTV søndag den 13. februar. Næsten 10 år er gået i det fiktive univers og Birgitte Nyborg er nu tilbage i Borgen – Riget, Magten og Æren, som nyudnævnt udenrigsminister. 

Serien tager sit udgangspunkt, da et boreselskab pludselig finder olie i Grønland. En begivenhed, der bliver starten på det, der i løbet af seriens i alt otte afsnit udvikler sig til en international kamp om Arktis.

Det er altså nogle af de største politiske dagsordener i vores tid, der er omdrejningspunktet i Borgen – Riget, Magten og Æren, hvor kampen om magten er hårdere end nogensinde. Det mærker mange af seriens centrale figurer på egen krop, når de må sande, at ønsket om at bestemme, kan have en meget høj pris.

– ‘Borgen’ er for mig virkelig DR-arvesølv, og derfor er det også en sand fornøjelse, at vi nu igen kan glæde os til at følge Birgitte Nyborg i hendes forsøg på at balancere både at holde fast i magten og sig selv. Det bliver samtidig også en meget ny version af ‘Borgen’, fordi universet udvides fra et dansk fokus til at handle om hele verdens magtspil, når forholdet til Grønland bliver sat på prøve, og både USA og Kina bliver centrale aktører, siger DR’s fiktionschef, Henriette Marienlund.

Foruden Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg medvirker blandt andre Birgitte Hjort Sørensen, Mikkel Boe Følsgaard, Lars Knutzon, Lucas Lynggaard Tønnesen, Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang, Özlem Saglanmak og Lars Mikkelsen.

‘Borgen – Riget, Magten og Æren’ er skrevet af Adam Price og har Per Fly som konceptuerende instruktør.

Serien er produceret til DR af produktionsselskabet SAM Productions og bliver til i samarbejde med Netflix. Borgen – Riget, Magten og Æren vil kunne ses på Netflix, efter den er vist på DR.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.