×
NetflixTophistorieTV 2 Play

Netflix dropper danske film og serier

Både Netflix og TV 2 har meddelt, at ny aftale gør det alt for dyrt at producere film og tv-serier i Danmark.

Netflix har produceret en lang række tv-serier i Danmark, men det er slut nu. Netflix dropper al produktion herhjemme. Årsagen er en ny aftale mellem Producentforeningen og Create Danmark, der repræsenterer fagforbund for danske manuskriptforfattere, instruktører og skuespillere.

Aftalen gør det for dyrt at producere film og tv-serier, mener Netflix. Aftalen fik allerede i marts måned TV 2 til at stoppe for produktionen, men nu bakkes de altså op af Netflix.

Aftalen trådte i kraft i januar og skal sikre kunstnerne bedre betaling. Tidligere har kunstnerne fraskrevet sig sine rettigheder mod udbetaling af et engangsbeløb. Men med den nye aftale modtager kunstnere løbende betaling for deres rettigheder, fortæller Ritzau.

Benjamin Boe Rasmussen, der er direktør for Dansk Skuespillerforbund, mener at aftalen er nødvendig og at producenterne må “vænne sig til den skandinaviske rettighedsmodel”.

Han fortæller til Politiken, at det kun er to produktioner, Netflix trækker stikket på. 

Netflix debuterede med dansk-produceret serie i 2018 med Rain, der blev en stor succes. Siden har de også lavet Equinox, Nisser, Kastanjemanden m.fl. Onsdag den 8. juni er der premiere på Skruk, der også er produceret herhjemme.Netflix har også været med til at finansiere den seneste sæson af Borgen sammen med DR.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.