fbpx

 

 

 

 

Teknologi

B&O’s værdi faldt med 1,5 milliard i går

B&O har fået historisk store tæsk på fondsbørsen efter kraftige nedjustering af forventningerne til omsætningen.

Det var ikke en sjov dag for danske Bang & Olufsen i går, torsdag, hvor firmaet på fondsbørsen måtte indkassere de største kurstæsk i nyere tid.  Et fald på voldsomme 34 procent endte det på – og det er ikke set siden finanskrisens udbrud i 2008. Faldet betød, at værdien af B&O blev barberet med hele 1,5 milliarder kroner på en enkelt dag.

Årsagen er en nedjustering af forventningerne til salget i 2018/19. Hvor B&O tidligere forventede en stigning i salget på 10 procent, så venter selskabet nu samme niveau som forrige regnskabsår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er omstilling i salgskanalen og et skift af distributør i Oceanien der er er skyld i nedjusteringen, fortæller Bang & Olufsen i en meddelelse til fondsbørsen.

Det er ellers gået godt for Bang & Olufsen de seneste år, hvor de har formået at løfte omsætningen gang på gang. Det er især subbrandet B&O Play der har løftet Struer-firmaet. Så sent som i juli måned præsenterede B&O et regnskab med en omsætningen der var steget med 11 procent, det blev til et overskud på 81 millioner kroner.

Back to top button