×
Mobil og tablets

Anmeldelse: Samsung Galaxy S20 Ultra

Læs vores anmeldelse af Samsung Galaxy S20 Ultra - der er den bedste telefon på markedet lige nu. Vi kvitterer med topkarakter.

I år bliver året, hvor 5G for alvor finder vej til nye mobiltelefoner, og Samsungs nye serie af topmobiler har alle 5G. Men det er langt fra det eneste, den nye Galaxy S20 Ultra har i godteposen – faktisk er den et festfyrværkeri af opgraderede og nye features, og i kombination med den nye udgave af deres One UI er det afgjort telefonen, alle andre skal prøve at slå i løbet af 2020.

Endelig: Ikke flere kurver!

Åh, hvor bliver jeg helt varm i maven af glæde når jeg kigger på S20 Ultra. Samsung har nemlig gjort det, jeg har håbet de ville gøre i årevis; de har droppet de irriterende buede kanter der på de forrige modeller blot var et knæfald for form over funktion. I stedet ligner telefonen – på godt og ondt – virkelig ærkekonkurrenten fra Apples iPhone. Man kunne fristes til at kalde den en fuldstændigt standard mobiltelefon med glasbagside og en lidt kluntet samling kameraer på en forhøjet firkant med afrundede hjørner. Og ja, jeg ville da gerne at telefonen var en smule mere strømlignet – men det er kun lige indtil jeg får gang i kameraet – det kommer vi tilbage til. I hvert fald er der ikke en finger at sætte på byggekvaliteten, for som det er sædvane fra Samsung er den helt i top, og det hele føles solidt og gennemført.

5G er det nye sort – men du behøver det ikke

Galaxy S20 Ultra er, som resten af “familien” udrustet med den nye 5G standard. Og det giver selvfølgelig mening, for det er den standard, der bliver fremherskende i Danmark i løbet af ganske kort tid. Desværre har jeg ikke haft mulighed for at måle 5G hastigheden på den (endnu – jeg opdaterer denne anmeldelse når det lader sig gøre), men jeg må sige, at jeg ikke føler at det er den store nødvendighed; generelt er telefonen hurtig til at gribe fat i nettet og mister meget sjældent forbindelsen. Samsung er gode til at bygge antenner, og det beviser de igen med Galaxy S20 Ultra. Med 5G netværket som kommer i løbet af de næste par år er du virkelig godt kørende med Ultra.

Enorm skærm med 120Hz

Samsung er ikke de første til at skrue op for opdateringsfrekvensen på deres skærme (OnePlus har gjort det et stykke tid, blandt andet med deres 7T Pro) Ikke desto mindre føles det virkelig, som om Samsung har gjort et eller andet specielt med deres 120Hz teknologi. I hvert fald må jeg erkende, at den i apps der kræver hurtig bevægelse på skærmen – især spil – føles mere flydende end stort set alt andet, jeg har prøvet.

Udover det kan Samsung altså bare det der med at lave skærme. Når jeg sammenligner med de nærmeste konkurrenter, så er der ingen tvivl om, at S20 Ultra har markedets pt bedste skærm; den er mere lysstærk, har bedre farvegengivelse og er, sådan helt generelt, bare en fantastisk ingeniørbedrift.

Hastigheden slår næsten alt

Jeg har målt på processoren i både Antutu og Geekbench, og de viser begge, at Galaxy S20 Ultra er en af de allerhurtigste telefoner nogensinde – i hvert fald er den hurtigere end stort set alle alle Android telefoner. Den er dog stadig en del efter Apple, der med deres A-serie har formået at distancere sig over de seneste år.

Geekbench 5Single-coreMulti-core
Apple iPhone 11 Pro Max1.3313.404
OnePlus 7T Pro7902.902
OnePlus 7T7702.806
Huawei Nova 5T6782.422
Samsung Galaxy S20 Ultra9092892

Når det er sagt må jeg også bare konkludere – igen – at det efterhånden er lidt omsonst at tale om processorhastighed på mobiltelefoner; de sidste to år har jeg stort set ikke haft en eneste topmodel igennem på “testbænken”, der ikke har været alt rigeligt kraftig til at klare stort set alt, hvad jeg har smidt efter den – og det gør sig så sandelig også gældende med Samsungs Galaxy S20 Ultra, der på intet tidspunkt har hverken prustet eller stønnet, selv ikke under den hårdeste belastning. Alt fra intensive spil til kontorprogrammer bliver afviklet uden de mindste problemer. Så det er i hvert fald ikke her, du kommer i problemer med S20 Ultra.

Fantastisk software

Jeg indrømmer det gerne: Jeg er fanboy i forhold til Samsungs brugergrænseflade One UI. Jeg kunne finde på at købe t-shirten. Det er lækkert, hurtigt og stabilt, og det giver mig en følelse af at der er kælet for detaljerne. Det er endnu mere udtalt i version 2.0 der ligger på Galaxy S20 Ultra – der er ryddet op i menuerne, og alt er let at finde og let at gå til. Og igen; det ser pænt ud. Bevares, Android er generelt blevet pænere med tiden – i hvert fald fra dengang jeg nærmest var ved at kaste op ud af øjnene når jeg havde brugt en iPhone og skiftede til Android – men One UI giver lige et ekstra touch af lækker, som jeg mangler lidt i stock Android eller konkurrenternes overbygninger. Samtidig er Samsung nogenlunde fornuftige til at opdatere deres telefoner med både nye One UI versioner og ny Android – så softwaren er hele vejen igennem godkendt.

Ekstra meget batteri

En af de allermest irriterende ting ved moderne smartphones er batterilevetiden. Ofte er den fin lige når man investerer, men et år senere er der installeret bunker af apps samtidig med at batteriet fysisk er degenereret en smule. Derfor skal en mobil “fødes” med så meget strøm, den overhovedet kan få – og det skal jeg hilse og sige, at Samsung har gjort med Galaxy S20 Ultra; 5000mAh er det blevet til, og det holder i min test uden problemer mobilen kørende i næsten to hele dage – også selv om jeg ikke engang tænker over det. Selv hvis du er en total telefon-junkie tvivler jeg på, at du får brug for ret meget mere. Derudover er der – naturligvis – en hurtigoplader i kassen, så generelt er problemerne med at ræse hjem fra arbejde for at telefonen ikke skal dø inden kl. 17 ikke en realitet med Samsungs Galaxy S20 Ultra.

Et kamera i verdensklasse

Egentlig er jeg snart der, hvor jeg begynder at have det med kameraer som med hastigheden på mobiltelefoner; i topmodellerne er de allesammen ganske glimrende. Men så fik jeg Galaxy S20 Ultra i hænderne, og så må jeg sige at både Huawei, Apple og alle de andre kom til kort; der er simpelthen en kvalitet som jeg har meget svært ved at beskrive.

Først og fremmest: Zoom. Jeg troede egentlig, at jeg var godt tilfreds med 2x zoom, som man finder det i eksempelvis iPhone 11 Pro. Men S20 Ultra tager iPhone 11 Pro, kaster den ned på jorden, stamper på den og løber tre omgange rundt om den. Forskellen er nærmest vanvittig; der er ingen – ingen! – støj i billeder selv om der bliver zoomet grundigt ind, og den optiske billedstabilisator er næsten fuldstændigt perfekt. Eksemplet herunder er meget sigende; iPhone 11 Pro Max er uskarpt og der er masser af støj i billedet. Samsung? Not so much.

Kameraet har 108 megapixel og 10x hybridoptisk zoom – der i virkeligheden er 4x ren optisk zoom og resten er tryl med software. Og det er i stort set alle sammenhænge en nærmest ufatteligt god kombination.

I halvsløjt lys tager S20 Ultra billeder der nærmest er for gode – sådan at forstå, at man nogen gange mister en lille smule aftenstemning, fordi telefonen suger til sig af lyset, så det næsten ligner dag. Lige på den front har Apples iPhone en meget lille fordel fordi dens software klogt nok vælger at lade mørke områder være dæmpet nok til at fremkalde aftenstemningen – men sammenligner man med den tidligere kamera konge Huawei P30 Pro, ja så må jeg bare sige at Samsung slår den med længder; man skal ikke holde kameraet stille på den meget kunstige måde, P30 Pro krævede, og faktisk er softwaren endda lettere at bruge end Apples, hvilket er et stort kompliment til Samsung.

Hvis man hviler telefonen på en overflade når man tager aftenbilleder kan må få helt vanvittigt skarpe billeder.

Det er svært at sige noget dårligt om et kamera der leverer så meget – og hvor jeg egentlig gik ind til denne test med holdningen “SÅ meget bedre kan det da heller ikke være”, må jeg se mig selv rettet grundigt af Samsung; Galaxy S20 Ultra giver selv spejlreflekskameraer kamp til stregen. Imponerende.

Ingen malurt i bægeret overhovedet?

Det er svært at finde små ting at klage over, hvor gerne jeg end ville. Der vil selvfølglig være dem, der bliver mugne – igen-igen – over, at der intet Jack-stik er. Men der var også folk, der virkelig savnede hestene da automobilet kom. De kommer nok til at lære at leve med det.

Det eneste store minus ved Samsung Galaxy S20 Ultra bliver på din bankkonto når du har investeret i den. Den koster nemlig hele 10.499 kr. Til gengæld kan du også bryste dig af at være den lykkelige ejer af en af de allerbedste smartphones på markedet. Nej. DEN bedste.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 10.499 kr.

Samsung Galaxy S20 Ultra leverer på stort set alle parametre, og du bliver ikke skuffet over meget andet end saldoen på dit kreditkort.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.