×
ElbilerTophistorie

Campingvogn øger elbilens rækkevidde

Her er en campingvogn, der ikke trækker på elbilens rækkevidde – den øger den derimod ved hjælp af et stort batteri.

Kombinationen af elbiler og campingvogne er langt fra optimal, men amerikanske Colorado Teardrops har lavet en campingvogn, der ændrer på det. Eller rettere to; EC-2 og EC-4 er til henholdsvis to og fire personer.

Sammen med senge og andre campingfornødenheder kommer de nemlig med enten 19, 29 eller 38 kWh batterikapacitet. Batteriet kan ikke alene kan give strøm til køleskab, lys eller andre luksusfornødenheder. Det kan også levere strøm til den elbil, der skal trække vognen, og dermed øge elbilens rækkevidde.

Så er der færre ladestop på vej hjem fra Gardasøen.

Vel hjemme giver den også mening. Via V2G, Vehicle to Grid, kan vognens batteri nemlig bruges til at lagre overskudsstrøm fra solceller, når man ikke er på campingtur.

campingvogn
Der er plads til tre batteripakker i vognens struktur.

EC-vognene kombinerer traditionelle dråbedesigns med moderne teknologi for at minimere vindmodstanden. Vognene er mestendels konstrueret af aluminium for at lette vægten.

Ideen med en campingvogn som rækkeviddeforlænger er langt fra ny. For to år siden viste campingvognsproducenten Dethleffs en campingvogn, der var bygget efter samme princip. Coco e.Home er dog endnu ikke kommet videre end prototypestadiet. EC-vognene, derimod, skulle være klar til levering i juli måned i år.

Billig er den dog ikke. Priserne for EC-2 med 19 kWh-batteri starter ved 44.000 dollars, hvilket svarer til knapt 300.000 kroner. Inden moms og afgifter. Du kan læse mere på Colorado Teardrops hjemmeside.

campingvogn
EC-2 og -4 har naturligvis indbygget køkken.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.