fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Aarhus får sin første offentlige lynladestation – med op til 300kW!

Aarhus får nu sin første offentlige lynladestation, der kan oplade omkring 450 elbiler om ugen.

Clever udvider nu mulighederne for at oplade elbilen betragteligt i Århus – de er nemlig klar med deres første offentlige lynladestation på havnen. Den første måned kan man endda prøve den nye lader ganske gratis. Og det kommer til at gå hurtigt, hvis man ellers har bilen til det; helt op til 300kW kan den nye ladestander levere. Det kræver dog, at man er den eneste bil på stedet – ellers må man pænt dele. Fra starten er der to ladepunkter, men Clever siger til iNPUT, at der er mulighed for at udvide hvis der er behov for mere kapacitet. Og placeringen kunne godt betyde, at det bliver nødvendigt i fremtiden.

”En lynladestation på Aarhus Havn ved Molslinjens nye færgeleje giver rigtig god mening. Med den nye lynladestation får alle de aarhusianske elbilsejere nemlig let ved at lade deres elbil hurtigt op i hverdagen samtidig med, at alle de færgerejsende får mulighed for at lade undervejs på deres rejser. På den måde sikrer vi nem opladning for både besøgende og lokale elbilister og gør det nemt for flere at vælge elbilen til,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lynladestationen er opført i et prisvindende design udviklet af Clever og arkitekterne hos Cobe, og målet har været at skabe en meningsfuld pause på rejsen. Bilisten bliver omgivet af en arkitektur inspireret af træer med tage, der filtrerer lys og skygge og integrerer naturmaterialerne med den nyeste teknologi. Og så er ladepunkterne offentligt tilgængelige – også når færgelejet er lukket.

Lynlademuligheder er gevinst for de færgerejsende

Blandt dem, der får gavn af den nye ladestation, er Molslinjens gæster. Derfor glæder man sig hos Molslinjen over det nye tilbud til kunderne, der ligger godt i forlængelse af selskabets øvrige grønne tiltag som solceller på taget af administrationsbygningen og landstrøm, så færgernes maskiner kan stoppes om natten.

”Vi leder hele tiden efter både små og store skridt, når det gælder den grønne dagsorden. Vores færger er en vigtig del af dansk infrastruktur, så det ansvar tager vi på os. Og heldigvis ser vi flere og flere elbiler på færgerne, så nu kan de lade både på pladsen og ombord,” siger Carsten Jensen, der er administrerende direktør for Molslinjen.

Århusiansk energikoncern støtter projektet

Det er den aarhusianske energikoncern NRGi, der har medvirket i realiseringen af projektet. Og også her er man glade for at være med til at gøre livet nemmere for rejsende og aarhusianske elbilister.

”Hvis vi skal lykkes med den nødvendige reduktion af den hjemlige CO2-udledning, kræver det en omstilling af personbilerne fra fossile brændsler til el. Men omstillingen skal samtidig gøre det oplagt og bekvemmeligt for forbrugerne at træffe et grønnere valg. Derfor er vi glade for, at de mange besøgende, som pendlere, der rejser med Molslinjen, får mulighed for at lade bilen hurtigere og nemmere,” siger Jacob Vittrup, der er direktør for NRGi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fakta

· Den nye lynladestation fra Clever på Aarhus Havn har en samlet kapacitet på 300 kW og kan dermed lade omkring 450 elbiler om ugen.

· Lynladestationen er tilgængelig for både færgerejsende og de aarhusianske elbilister – også efter færgelejets lukketid.

· Clever har for nyligt annonceret, at de vil etablere flere end 1.000 nye, offentlige ladepunkter i Region Midtjylland inden udgangen af 2025. Det svarer til mere end en femdobling sammenlignet med det antal ladepunkter, som Clever har i regionen i dag.

· Clever har annonceret hele 10.000 nye ladepladser, fordelt over hele landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan læse mere om Clevers ladenet hos dem selv her.

Back to top button