×
ElbilerTophistorie

Clever etablerer 10.000 nye, offentlige ladepunkter

Clever vil opsætte 10.000 nye ladepunkter rundt om i Danmark over de næste fem år, heraf tusind i Region Midtjylland og ditto på Sjælland.

Inden udgangen af 2025 vil ladeoperatøren Clever etablere flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter rundt om i Danmark. Det lover selskabet i en pressemeddelelse. Flere end 1.000 af dem kommer til at stå i Region Midtjylland og lige så mange kommer til at stå i Region Sjælland. De etableres i og uden for byerne og langs motorvejene.

– Vi vil gerne sende et klart signal til de danskere, der måske stadig er lidt betænkelige ved, om der kommer tilstrækkelig med ladeinfrastruktur til, at elbilen er et reelt alternativ for dem, siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Tidspunktet for udmeldingen er heller ikke tilfældig. I disse uger diskuterer politikerne på Christiansborg ændringer i bilafgifterne i forbindelse med klimaforhandlingerne på transportområdet, og Clever frygter, at politikerne laver en aftale, der finansierer afgiftslettelser på elbiler ved at hæve elafgiften til opladningen af elbilerne, så el til transport får et afgiftstryk, der er tre gange større end benzin og diesel. 

– Vi kommer med meldingen nu, fordi vi gerne vil betrygge forbrugerne og politikerne i, at der er private aktører, der er klar til at levere den nødvendige ladeinfrastruktur til elbilerne. Vi er blot en blandt mange aktører på markedet, der er villige til at investere massivt i infrastrukturen, så det er ikke her, man fra politisk side skal lægge skattekronerne, siger Casper Kirketerp-Møller.

Ifølge Kirketerp-Møller skal politkerne hellere fokusere på at gøre prisen på elbiler attraktive og sikre, at det er billigt at oplade dem.

Konkret forventes Clevers investeringer at føre til cirka:

  • 500 nye lynladere (op til 350 kW)
  • 100 nye hurtigladere (op til 50 kW)
  • 9.500 nye normalladere (op til 22 kW)

Der er på nuværende tidspunkt omkring 3.000 offentligt tilgængelige ladepunkter i Danmark, hvoraf Clevers logo pryder de 1.300. Der er kun omkring 70 lynladere i Danmark, så de 500 nye Clever-lynladerpunkter vil falde et tørt sted.

DTU og Dansk Elbil Alliance vurderer, at der vil køre 300.000 elbiler på de danske veje allerede i 2025, og at der til den tid vil være behov for 750 lynladere på landsplan.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.