×
Gadgets

Commodore vender tilbage … med en telefon

Det er mindst tyve år siden Commodore “var noget” ved musikken i tech-land, men navnet har vist sig at have en imponerende overlevelsesevne. Og nu er Commodore på banen rykket frem til start igen; denne gang med en nostalgi-drevet 5,5 tommer Android-smartphone. Det skriver amerikanske Wired.

PET, som mobilen hedder, er bygget af to italienske entreprenører. PET er opkaldt efter Commodores første store computersucces, Commodore PET 4032 fra 1977, og den leveres naturligvis med to apps, der kan køre de gamle Commodore 64 og Amiga 500-spil direkte på telefonen. Hvem sagde nostalgi? Commodore arbejder efter sigende sammen med en række unavngivne softwarehuse for at genskabe nogle af 1980’ernes bedste spil til PET inden lanceringen.

Ser man bort fra nostalgien, ligner PET-mobilen en anstændig mellemmodel. Den er udrustet med en 5,5 tommer skærm i Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixels, red.), 1,7 GHz octa-core processor og et gigantisk 3000 mAh-batteri. Den har to kameraer; et 13-magapixel kamera med en lys f/2.0 Sony-sensor, og et frontvendt 8-megapixel kamera, der har en 80 graders vidvinkellinse til selfies. Mobilen vil kunne fås i 16 og 32 gigabyte udgaver.

PET sendes på markedet i Tyskland, Frankrig, Italien og Polen i denne uge, men producenten lover at mobilen vil sprede sig til andre lande i de kommende måneder. Prisen for den billigste model ligger på omkring 300 dollars (cirka 2.000 kroner). Følg med hos Commodore.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.