TeknologiTophistorie

Facebook, Google og Twitter forbereder sig på kamp med misinformation om Covid-19 vaccine

Et nyt internationalt samarbejde vil gøre livet sværere for misinformation om kommende Covid-19 vaccine

De tunge drenge i tech har fået skyld for meget af den misinformation der er væltet ud over befolkningerne i den vestlige verden i de seneste år. Det har vist sig at være mere end almindeligt svært at komme falske historier til livs, men nu prøver de store amerikanske virksomheder at koordinere deres systemer og kæmpe imod misinformation i forbindelse med udrulningen af Covid-19 vaccine.

Samarbejder med canadiske og engelske myndigheder

Det nye partnerskab betyder, at de tre platforme vil samarbejde med myndigheder i flere lande om at informere om de nye vacciner der forventes klar i løbet af de nærmeste måneder. Og, måske endnu mere interessant, vil samarbejdet også betyde et koordineret svar på “anti-vax’er” opslag og udtalelser – tidligere er coronavirus eksempelvis blevet koblet sammen med udrulningen af 5G, og der har været rygter om, at vaccinen også har forbindelse til 5G netværket.

Misinformation kan underminere lægevidenskaben

Det er fact-checker organisationen Full Fact der står bag samarbejdet, og i en pressemeddelelse siger organisationen: “Der er nu kun få måneder til en Covid-19 vaccine, og en bølge af relateret misinformation kan underminere tilliden til lægevidenskaben når der er mest brug for den.”

I pressemeddelelsen angiver Full Fact, at de har samarbejdet med en lang række firmaer og organisationer over hele verden for at lave projektet, der ifølge Full Fact vil betyde hurtigere og mere effektive svar på misinformation.

Det vides endnu ikke, om det nye samarbejde også betyder, at de store sociale platforme vil ændre deres betingelser og dermed slå hårdere ned på misinformation.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.